Till startsida
Mina sidor

Säga upp fordonsplats

Det finns två sätt att säga upp ditt hyresavtal. Antingen så säger du upp det via Mina sidor eller via ditt papperskontrakt. Enklast är att säga upp den via Mina sidor med BankID.

Uppsägningstiden för fordonsplatser och förråd är tre månader och uppsägningen ska ha kommit till oss senast den sista i månaden. De tre följande månaderna gäller som uppsägningstid.

Exempel: Du säger upp ditt hyresavtal 8 januari, då är februari-mars-april uppsägningsmånader som du ska betala hyra för.

En uppsägning kan inte tas tillbaka om någon annan redan har sökt fordonsplatsen eller om hyresförhållandet har misskötts.
När du har sagt upp din fordonsplats är du skyldig att låta det vara tillgängligt för visning för intressenter.

Vanliga frågor om uppsägning av fordonsplats

 • Vad gäller om jag flyttar?

  Om du flyttar till en annan bostad inom Gavlegårdarna och i samma momsområde kan du behålla din fordonsplats. I alla andra fall sägs avtalet upp per automatik tillsammans med bostaden. Vill du enbart säga upp din fordonsplats är uppsägningstiden tre månader.

 • Vad gäller om jag flyttar ihop med någon som står för bostadsavtalet?

  Om du flyttar ihop med någon och den personen står för bostadsavtalet kan du inte behålla den fordonsplats som var kopplad till ditt uppsagda bostadsavtal.

 • Vad händer med mitt autogiro när jag säger upp en fordonsplats?

  Om du inte har några andra kontrakt hos oss på Gavlegårdarna sägs ditt autogiro upp automatiskt. Om du ska byta till ett nytt avtal hos oss flyttar vi med ditt autogiro.

 • Besiktar ni min fordonsplats när jag säger upp den?

  Vi gör ingen besiktning av fordonsplatser vid uppsägning, det blir nästa hyresgäst som får anmäla om det är någon skada på utrymmet eller om det inte är tömt ordentligt. I sådana fall riskerar du som hyresgäst att bli debiterad för det.