Till startsida
Mina sidor

Värme i din bostad

Vi värmer våra bostäder med fjärrvärme från Gävle Energi. I våra ytterområden värmer vi upp bostäderna via Bionär, ett dotterbolag till Gävle Energi. Gemensamt för dem är att de bara använder förnyelsebara energikällor.

Temperatur i din bostad

Gavlegårdarna och Hyresgästföreningen har kommit överens om att temperaturen i din bostad ska vara mellan 20-22 grader. Om du har lägre temperatur än 20 grader under två-tre dagar så gör du en felanmälan. Vi styr värmen i din bostad med en termostat. Den förbrukar bara den energi som systemet kräver för att hålla en temperatur mellan 20-22 grader.

Vanliga frågor om värme

  • Mina element känns kalla när jag tar på dem, vad är fel?

    Det är inget fel. Eftersom elementen styrs av en termostat så blir de aldrig heta på ytan. Termostaten reglerar elementen så att en jämn värme hålls i din bostad. Din hud är över 30 grader varm vilket gör att du kan uppleva elementen som svala om du lägger handen på dem.

  • Jag tycker att min lägenhet är som kallast på hösten, varför är det så?

    Under hösten så kan det vara stor skillnad på utomhustemperaturen på dagen och natten. Det gör att systemet inte riktigt hänger med men systemet justerar in sig på någon dag.