Till startsida
Mina sidor

Vårt underhåll av din bostad

När du bor i en bostad hos Gavlegårdarna utför vi underhållet av din bostad enligt en tidsplan med olika tidsintervall beroende på vad det är som ska bytas ut. Hur ofta olika underhåll utförs kan du se i faktarutan här på sidan.  

Arbetet vi utför är helt kostnadsfritt för dig som hyresgäst om du väljer våra standardlösningar. Dessutom finns det några premiumval du kan göra vilket innebär en kostnad för dig.

Väljer du att inte få underhåll utfört, trots att du har rätt till det, får du en hyresrabatt som vi betalar ut en gång per år. Du kan även välja att få underhåll utfört innan tiden är inne men då innebär det en kostnad för dig, en så kallad tidigareläggningskostnad. På Mina sidor finns en underhållsplan för din bostad där du kan se hur länge det är kvar innan du ska få olika saker gjorda.

Logga in på Mina sidor för att underhållsplanen för din bostad

Gör det själv

Vart femte år kan du själv måla och tapetsera om i din bostad. Du får takfärg, spackel, lim och tapeter av oss helt kostnadsfritt och tapeterna väljer du ur vårt standardsortiment. Underhållet i din underhållsplan flyttas då fram två år.

Vill du ha tapeter som inte är en del av vårt standardsortiment kan du självklart välja även dessa och betala mellanskillnaden. Vi står inte för de verktyg du kan behöva för att utföra detta.

OBS! Det är viktigt att du gör jobbet på ett fackmannamässigt sätt. Om du inte utför arbetet på ett fackmannamässigt sätt eller kanske använder en udda färg kan du i värsta fall bli ersättningsskyldig den dag du flyttar ut.

Om du vill måla eller tapetsera själv kontaktar du vårt kundcentrum på 026-17 27 00 eller genom att besöka oss på Utanvindsvägen 1.

Rumsinspiratören

Med hjälp av vårt inspirationsverktyg kan du kombinera alla dina val och se hur det skulle se ut i en helhet. När du är nöjd kan du spara alla dina val i en lista som du sedan kan använda när du gör din beställning till kundcentrum.

Ta mig till Rumsinspiratören

Tillval av vitvaror

Våra olika tillval av vitvaror är ytterligare en möjlighet för dig att uppgradera ditt boende och få det lite bekvämare. Du kanske vill ha en tvättmaskin, torktumlare eller diskmaskin? Då kommer vi hem och monterar, sköter service och reparationer under hela betalningsperioden. Kostnaden för ditt tillval lägger vi på din hyra.

OBS! Vi måste alltid göra en besiktning för att se att det är byggnadstekniskt möjligt.

Logga in på Mina sidor för att se vilka tillval du kan göra i din bostad.

Standardhöjande underhåll i din bostad

Din badrumsrenovering följer inte de tidsintervaller där du kan välja själv när vi ska utföra det. Badrumsrenovering ingår i en större planering. Det beror på att vi i samband med badrumsrenoveringar också byter avloppsrör i hela huset vilket är ett omfattande arbete. Undantaget är om du får en vattenskada som vi måste åtgärda. Oftast innebär en badrumsrenovering att standarden på din bostad blir högre och därmed blir också hyran högre..

Det finns fler åtgärder vi gör i hus som räknas som standardhöjande. Ett exempel är när vi monterar porttelefon i din portuppgång.

Vanliga frågor om underhåll

 • Får jag installera egen tvätt- eller diskmaskin?

  Du får ha egen tvätt- eller diskmaskin i din lägenhet. Om du behöver koppla in vatten eller el så ska det ske fackmannamässigt av en auktoriserad hantverkare (Det är ett krav för säkerheten och för att försäkringar ska gälla).

  Vi hjälper gärna till med din installation. Kontakta oss för att få ett kostnadsförslag.

 • Vad är Tillval?

  Ett Tillval är en möjlighet för dig som hyresgäst att ytterligare uppgradera ditt boende med en diskmaskin, tvättmaskin eller torktumlare.

  Det är något som du själv väljer att beställa och kostnaden är utöver din ordinarie hyra.

  Beställer gör du genom att logga in på Mina Sidor och väljer E-tjänsten Tillval, där finns även information om kostnaden för de olika maskinerna.