Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

Trivselregler

I ett flerfamiljshus bor du nära dina grannar. För att alla ska trivas är det viktigt att ta hänsyn, visa respekt och inte störa omgivningen. Men det är också viktigt att du som granne förstår att det i flerfamiljshus uppstår ljud som du måste tåla. 

Allas gemensamma trivsel 

Människor är olika. Våra rutiner och åsikter likaså. Men det finns en del tips vi på Gavlegårdarna vill ge dig som hyresgäst, vad du kan tänka på för att visa hänsyn och vad du kan göra om något stör dig. 

Hög musik eller oljud 

Det är inte alla hyresgäster som vet om att de stör sina grannar. Många uppskattar att du på ett vänligt sätt säger till innan problemet växt sig för stort. Kanske blir det bättre av något så enkelt. Men återkommer problemet vill vi gärna att du kontaktar oss på Gavlegårdarna, antingen via kundcentrum eller trygghetsjouren. 
Om dina grannar stör är det bra om du först försöker prata med dem. 

Bråk i lägenhet 

Blir du störd av allvarliga lägenhetsbråk, kanske med slagsmål eller misshandel inblandade, bör du omgående ringa polisen. Det är viktigt att du ringer. Ditt samtal kan innebära att du hjälper någon som far illa. 

Störande besökare 

Högljudda besökare kan de flesta acceptera någon gång. Men är det ett ständigt spring till någon av dina grannar vill vi gärna att du kontaktar oss på Gavlegårdarna. Vi kommer i vår tur att prata med den berörda hyresgästen. 

Fest

Planerar du själv att ha fest är det alltid bra att förbereda sina grannar på det. Lägg gärna en lapp i brevlådorna eller prata med de närmaste. Upplys gärna grannarna om hur länge festen är tänkt att hålla på, det brukar öka grannarnas tålamod. Tänk också på att hög musik och röster hörs genom huset och kan störa fler än du kanske tror. 

Vanliga frågor om trivsel