Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

Gården

Den gemensamma gården fungerar ofta som mötesplats för de människor som bor i Gavlegårdarnas hus.

En bra planerad och välskött utemiljö värderas högt av Gavlegårdarnas hyresgäster. De senaste åren har satsningar på egen odling, grönskande rabatter och lekplatser för alla åldrar lett till stort intresse. För den som bor i hyreslägenhet har gården en stor betydelse, ofta som alternativ till egen trädgård.

På Gavlegårdarna ser vi gärna att våra hyresgäster använder gården för gemensamma aktiviteter. Här kan du leka, spela, ta ut en kaffekorg eller en grill.

Fordon

För i- och urlastning kan du köra in fordon på gården. Parkerar gör du på anvisad plats.

Leksaker och utemöbler

Tar du ut leksaker, möbler eller annat måste du också ta med dig dem när du går in.

Sandlådor

De sandlådor som finns i bostadsområdet är till för barnen. Om du har husdjur måste du se till att de inte förorenar sanden.

Snöröjning

Vår beredskap för snö pågår mellan 15 oktober till 30 april och vi har mellan 50 och 60 maskiner som plogar och sandar. Antalet som tas ut i röjningsarbeten beror helt och hållet på mängden snö som kommit. Utöver det har vi ett antal personer som skottar för hand, som också rycker ut när mängden snö blir för stor. Handskottarna prioriterar i första hand entréer och ytorna runt omkring. Med traktorer plogar vi först cykelbanor och gångvägar, därefter parkeringar.
Efter röjningsarbetet sandar vi och blir det uppehåll i snöandet flyttar vi även undan snön som bildat drivor.

Vanliga frågor om gården