Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

Markheden – Valbo

Markheden 4:55 i centrala Valbo, med adresserna Harbovägen 14, 16, 18 och 20, Fårbovägen 8 och Trädgårdsvägen 11, 13, 15 och 17, står just nu inför en stor förvandling. De nio huskropparna på området kommer att rivas och ersättas med lika många nya, moderna byggnader.

De här husen uppfyller inte dagens krav på standard och tillgänglighet. Energiförbrukningen är för hög, ventilationstekniken är föråldrad och en renovering skulle omöjligt kunna uppfylla dagens miljö- och tillgänglighetskrav.

Idag rymmer det aktuella området 120 bostäder, men i de nya husen planeras det för cirka 200 moderna bostäder. Alla hus kommer att vara tillgänglighetsanpassade och ha hissar. Närheten till matvaruhandel, apotek, hälsocentral och kollektivtrafiken gör Markheden till ett mycket attraktivt område att bo i.

Innan husen rivs kommer en återbruksinventering göras för att ta vara på inventarier som kan återanvändas i vårt övriga bestånd.

Hösten 2027 planeras inflyttning i första etappen och ett år senare beräknar vi att sista etappen ska stå klar för våra hyresgäster.