Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

Trapphus och hiss

I trapphuset möts du, dina grannar och de som besöker er. Trapphuset är det första intrycket du och dina besökare får av huset, därför är det viktigt att alla hjälps åt att hålla rent, snyggt och rökfritt.

Barnvagn och cykel

Det är inte tillåtet att ställa barnvagnar eller cyklar i trapphus eller entréer. Om något händer kan de hindra utryckningspersonal eller grannar att komma fram. Barnvagnen ställer du i barnvagnsrummet, i din lägenhet eller förråd och cykeln ställer du i cykelrummet eller cykelstället på gården.

Dörrmatta

En dörrmatta är bra att ha men den placerar du innanför din ytterdörr.

Entrédörr

För våra hyresgästers trygghet är husets entrédörr alltid låst nattetid. Låt därför aldrig entrédörren stå öppen om du väntar gäster. Obehöriga kan då ta sig in och orsaka skadegörelse eller andra störningar.

Hiss

I de flesta hus med fler än två våningar finns hiss. För många hyresgäster är hissen en förutsättning för kunna ta sig in och ut ur lägenheten, därför får du inte blockera den eller lämna dörren öppen.

Felanmälan i trapphus och hiss

Om du upptäcker att något inte fungerar i trapphuset kontaktar du oss och gör en felanmälan. Undantaget är om det är fel på hissen. Då ringer du vardagar mellan 07.00-16.00 telefonnummer 010-470 75 00. Övrig tid ringer du 0200-33 33 30.

Vanliga frågor om trapphus och hiss