Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

Våra områden

Oavsett om du vill bo i en lägenhet som ligger ett stenkast från pulsen i Gävle city eller i ett radhus med naturen som granne finns goda möjligheter att du hittar ditt drömboende hos oss.
Vi hjälper dig att hitta hem!

Våra fastigheter finns i många områden i Gävle och för oss är det viktigt att alltid kunna erbjuda ett brett utbud av bostäder för olika önskemål och behov. Hos oss är möjligheterna många och här kan du läsa mer om våra bostadsområden samt vilka boendeformer vi erbjuder i våra bestånd.

Andersberg

70-talsstadsdelen med många grönytor

Andersberg har nära till både naturen och stadens puls. Gävle city ligger cirka tio minuter bort, oavsett om du tar cykel eller bussen som direktförbindelse. Här finns både lägenheter, radhus och villor som integreras med promenadstråk, cykelbanor, motionsspår, gröna miljöer och idrottsanläggningar.

Stadsdelen är byggd runt ett centrum som har bibliotek, familjecentral med öppen förskola, barnhälsovård, mödrahälsocentral och förebyggande socialtjänst, folktandvård, hälsocentral, apotek, livs, restaurang och gym.
Här finns också fritidsgården Helges som fostrat många talanger inom bland annat idrott och musik.

Vi har lägenheter och radhus i stadsdelen.

Bomhus

Mycket natur och närhet till havet

Bomhus ligger vid kusten och är en Gävles största stadsdelar. Småbåtshamen Fliskär, havsbadet Vårvik och fiskeläget i Sikvik bidrar till att havet är mer tillgängligt här än på många andra platser i Gävle.

Bomhus har gott om natur och endast femton till tjugo minuters cykeltur till stadskärnan. Kommunikationerna med buss är också väl utbyggda.

För den som vill vara aktiv finns mycket att välja på – föreningsliv, idrottsanläggningar, hembygdsgård, simhall och mindre skidbacke med lift är några exempel.

Mitt i Bomhus finns ett centrum med Folkets hus, bibliotek, livs, hälsocentral, apotek, barnavårdscentral och folktandvård. Bebyggelsen är blandad där fastigheter med anor från 1700-talet möter moderna lägenheter, radhus och villor. Stadsdelen kännetecknas också av många bilfria gårdar och väl utbyggda cykelvägar.

Vi har lägenheter, trygghetsboende, 55+ och radhus i stadsdelen.

Brynäs

Äldre stadsdel möter det nya

Det var på Brynäsgatan 35 som vi 1917 köpte vårt allra första hus. Mycket har såklart förändrats på Brynäs sedan dess, men stadsdelen har trots det behållit delar av sin historiska karaktär. Mitt i stadsdelen hittar du Stenebergsparken som en grön oas med minigolf, boule och lekplats. Vid Agö torg finns Brynäs centrum med bland annat matbutik, blomsteraffär, cykelreparatör, frisör och idrottsplats.

Vi har lägenheter, radhus och 55+ i området.

Godisfabriken

På den historiska läkeroltomten på Brynäs, intill Gavleån, ligger Godisfabriken som är det samlade namnet för alla bostäder, gator, mötesplatser och bevarade industribyggnader som finns på området. När stadsdelen är färdigbyggd hittar du bland annat livsmedelsbutik, restauranger, saluhall, uteserveringar, butiker, lekpark och utegym här. Godisfabriken är området med närhet till såväl city som till havet. För dig som ska resa iväg är det endast några minuters promenad till tågstationen.

Vi har lägenheter i området.

Forsbacka

En bruksort vid Storsjön

Forsbacka ligger mellan Gävle och Sandviken och är en bruksort med anor från senare delen av 1800-talet. Området är barnvänligt och attraktivt med sin närhet till sjölivet. Här är vattnet ständigt närvarande då ortens centrum är beläget där Storsjön rinner ut i Gavleån.

Stora delar av det gamla järnverkets fabriksbyggnader finns fortfarande kvar i miljöerna kring Herrgårdsparken och de brusande forsarna. I centrum finns bibliotek, livs, mack, värdshus och restauranger. Här kan du dessutom ha båten liggande och enkelt ta dig ut till någon av öarna i närheten.

Vi har lägenheter, 55+ och radhus i området.

Fridhem och Villastaden

Centrala och natursköna bostadsområden

Här har vi två härliga bostadsområden med villor, radhus, lägenheter och studentcampus i närheten av högskolan i Gävle. Det är promenadavstånd till stadens centrum, samtidigt som du har skog- och grönområden runt hörnet.

Oavsett om du bor i Villastaden eller Fridhem har du närhet till både förskolor och grundskola, Gävle konserthus, parker, mysiga motionsspår i naturen, padelbanor, fotbollsplan, badplats, utegym, badhus och mycket mer. Med cykel tar du dig till Gävles stadskärna på endast några minuter.

Vi har lägenheter och studentlägenheter i områdena.

Gävle Strand

Med havet som granne

I de tidigare hamn- och industrikvarteren finns Gävle Strand. Längs kajkanten där Gavleån rinner ut i havet, ligger moderna hyresrätter, bostadsrätter och friköpta hus – flera av dem med bryggor och båtplatser direkt utanför dörren.

Stadsdelen karaktäriseras av folkliv, allra helst på sommaren. Här finns stora fina grönytor där du kan duka upp en god picknick, café, skatepark, möjlighet till fiske, hälsocentral, livs, restauranger och en skybar med oslagbar utsikt på elfte våningen. Pendlaren har endast några minuters promenad till tågstationen.

Vi har lägenheter och 55+ i området.

Hagaström

Närhet till Gavleån, skog och natur

Några kilometer väster om Gävle hittar du stadsdelen Hagaström och här ligger våra bostäder granne med Gavleån, i närheten av en allmän badplats. Ett perfekt bostadsområde för dig som gillar att ta ett morgondopp! Bebyggelsen i området är blandad med lägenheter, radhus, kedjehus och villor.

Hagaström ligger intill E16 västerut och även kommunikationerna är väl utbyggda i alla riktningar. Runt idrottsplatsen finns elljusspår och arenor för vintersport som skridskor, ishockey och rinkbandy. Stadsdelens centrum har en matbutik och pizzeria. Det är dessutom gångavstånd till macken som har öppet dygnet runt.

Vi har lägenheter, radhus och 55+ i området.

Hamrånge

Kulturbygd tre mil norr om Gävle

Hamrångebygden ligger utmed Gästriklands kust. Tidigare fanns flera järnbruk här och landskapet har än idag spår av dem. För dig som bor i Hamrångebygden finns hav, skärgårdsöar, natur och vidsträckta åkrar i närheten, samtidigt som det är smidigt att pendla till Gävle, Ockelbo eller Söderhamn.

I Hamrångebygden finns orterna Bergby samt Norrsundet och Gavlegårdarna har bostäder i båda. Bergby är huvudorten och här finns bland annat mataffär, hälsocentral, skola och förskola. Norrsundet är något mindre och ligger cirka 5 km från Bergby, än närmare havet.

Vi har lägenheter, 55+ och radhus i området.

Hedesunda

Fiske, bad och båtliv intill Dalälven

Hedesunda är en gammal jordbruksbygd där många lantbruk fortfarande är i drift. Det är också ett samhälle med närhet till både natur och vatten. Hedesunda ligger vid Dalälven och de boende säger att det är här älven är som allra vackrast. I vattnen finns möjligheter till fiske, bad och båtliv – älven har hundratals små öar att utforska.

På sommaren lockar också Ön med sin dansbana och flera kända artister på scenen. I centralorten finns hälsocentral, livsmedelsbutik, bensinstation, bank och ett antal butiker.

Vi har lägenheter och 55+ i området.

Norr och Nordost

Ett stenkast från stadskärnan

Dessa stadsdelar tillhör Gävle centrum och ligger norr om Gavleån. Områdena består mestadels av lägenheter och här bor du nära stadskärnan med dess utbud av restauranger, caféer, gallerior, butiker, kultur och aktiviteter.

Du har dessutom promenadavstånd till härliga stråk i Boulongerskogen, sjukhuset, högskolan och Gävle Centralstation. Det här är perfekta bostadsområden för dig som vill ha nära till stadens puls!

Vi har lägenheter i områdena.

Sätra

Närhet till grönområden och sportanläggningar

Med flera tusen invånare kan dagens Sätra jämföras med en egen stad. Här finns både lägenheter, radhus, villor och ett studentcampus som har cykelavstånd till högskolan samt stadens nöjen.

Mitt i stadsdelen hittar du Sätraängarna med promenadstråk, fotbollsplaner, lekplatser, gemensamma grillplatser och kolonilotter. I Sätra centrum hittar du all tänkbar service – bibliotek, folktandvård, hälsocentral, apotek, kyrka, frisör och livsmedelsbutik.

Trafiken går i ringled runt området vilket ger de boende bilfria gång- och cykelvägar. Du behöver heller inte cykla långt för att hitta både elljusspår, svamp- och bärskog. Sätra kan också ses som sporternas stadsdel och här spelas både hockey och fotboll. Det finns även en multisportarena, gym, tennishall, travbana och utomhusarena för friidrott.

Vi har lägenheter, radhus, trygghetsboende, 55+ och studentlägenheter i området.

Södra Hemlingby

Ett område av småstadskaraktär med närhet till naturen

Södra Hemlingby är en stadsdel som ligger söder om Gävle och här finns lägenheter, parhus, radhus och villor representerade som boendeformer. Ett stenkast från våra bostadshus finns kommunal service med förskola, skola, idrottshall samt vård- och omsorgsboende.

I närheten hittar du även Hemlingby köpcentrum med butiker som förenklar vardagen, frliufts- och grönområden, Gästrikeleden och skogslekpark. Med en välutbyggd cykelbana tar du dig på ett enkelt och snabbt sätt till centrala Gävle!

Vi har lägenheter i området.

Sörby, Kristinaplan och Sörby Ängar

Mysiga områden med blandad bebyggelse

Sörby, Kristinaplan och Sörby Ängar ligger söder om Gavleån, i utkanten av centrala Gävle. En kort cykeltur tar dig till stadskärnan, Söderbackens alla restauranger och butiker, mysiga grönområden, lekparker, hundrastgård, idrottshall, fotbollsplaner och mycket mer.

Dessa områden passar perfekt för dig som inte vill bo mitt i stan, men ändå ha nära till allt vad centrum har att erbjuda.

Vi har lägenheter, 55+ och radhus i områdena.

Valbo

Här möts stad och landsort

Kring vidsträckta slätter och ängar ryms ett samhälle med lägenheter, radhus, kedjehus, villor och lantbruk. Här finns rötter långt bakåt i historien och järnbruket vid herrgården i Mackmyra har anor sedan 1500-talet. Det var även här de första dropparna av Mackmyra whisky destillerades år 1999 och bruket rymmer idag dessutom en golfbana.

Valbo har inte bara ett väl utbyggt köpcentrum med ett stort utbud av affärer, här hittar du också badplatser, förskola och skola, idrottsanläggningar, hundrastgårdar samt ridklubb.

Vi har lägenheter, 55+ och radhus i området.

Öster

Närhet till Gävle strand, tågstationen och stadskärnan

Precis vid stadens knytpunkt för pendling ligger stadsdelen Öster som från början var ett av Gävles äldsta bostadsområden. Tack vare närheten till hamnen har sjömän och hamnarbetare bott här under flera sekler. Här har våra hus och gårdar totalrenoverats genom ett stort bodemokratiprojekt och den nya siluetten stod klar år 2012.

Den stadsdel som växte fram under 1960-talets miljonprogram är idag en attraktiv stadsdel med några hundra meters gångavstånd till Gävles mest centrala delar. Granne med Öster ligger Gävle Strand och där kan du avnjuta en kopp kaffe längs kajkanten intill Gavleån.

Vi har lägenheter i området.