Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

Säga upp din bostad

Det finns två sätt att säga upp ditt hyresavtal. Du kan dels säga upp ditt avtal via Mina sidor eller via ditt papperskontrakt. Enklast är att säga upp den via Mina sidor med BankID.

Du kan inte ta tillbaka din uppsägning om någon annan redan har sökt bostaden eller om du på något sätt misskött hyresförhållandet.

Uppsägningstid

När du säger upp din bostad är din uppsägningstid enligt hyreslagen tre kalendermånader. Din uppsägning måste nå Gavlegårdarna senast den sista i månaden. De tre följande månaderna gäller som den faktiska uppsägningstiden.

Undantaget är studentlägenheter som har två månaders uppsägningstid.

Exempel: Om du säger upp din lägenhet 8 januari ska du betala hyra för februari, mars och april

Visa bostaden för nya hyresgäster

Efter att du sagt upp din bostad visar vi den på vår hemsida under fem dagar.
Tio sökande kommer att få erbjudande om att titta på bostaden. Du är skyldig att låta den vara tillgänglig för visning. Svarar de nej erbjuder vi nästkommande tio intressenter bostaden och det kan bli fler visningar.

OBS! Har du inte möjlighet att visa bostaden måste du lämna en fullmakt till oss på Gavlegårdarna där vi ansvarar för visningen på vardagar mellan 07:00-16:00.

Uppsägning av dödsbo

Ett dödsbo har rätt att säga upp den avlidnes bostad med en månads uppsägningstid, förutsatt att man gör det inom en månad från dödsfallet och kan uppvisa dödsfallsintyg.

Uppsägning av hyresavtal för dödsbo sker genom att samtliga dödsbodelägare undertecknar uppsägningen eller var för sig skriver en handling som bekräftar uppsägningen.

Vanliga frågor om uppsägning av bostad