Till startsida
Mina sidor

Förhyrd fordonsplats

Våra lediga fordonsplatser hittar du under Sök ledigt. Vi har många olika typer av fordonsplatser som du kan på filtrera din sökning på.

Du som bor hos oss eller har ett avtal och ska flytta in kan anmäla intresse för en ledig fordonsplats i det momsområde du bor i. Undantaget är om du söker en fordonsplats för MC då du kan söka i alla våra områden. Observera att MC-plats alltid är belagd med moms på 25%.

Vanliga frågor om förhyrda fordonsplatser

 • Vad får jag ha och göra i mitt garage?

  Garaget är endast avsett för bilen och tillhörande vinter- och/eller sommardäck. Garaget ska inte användas som ett extra förråd. Du får inte utföra reparationer och underhåll av fordon i garage eller på parkeringsplats. Förvaring eller arbete med brandfarliga vätskor och gastuber är förbjudet.

 • Vad gäller för min fordonsplats om jag flyttar?

  Om du flyttar till en annan bostad inom Gavlegårdarna och i samma momsområde kan du behålla din fordonsplats. I alla andra fall sägs avtalet upp per automatik tillsammans med bostaden. Vill du enbart säga upp din fordonsplats är uppsägningstiden tre månader.

  Läs mer om att säga upp förhyrd fordonsplats

 • Jag har elbil och behöver tillgång till laddning, finns det?

  I dagsläget har vi inga förhyrda parkeringsplatser med laddningsmöjlighet. Det pågår ett arbete tillsammans med bland annat Gävle Parkeringsservice och Gavlefastigheter för att möjliggöra fastighetsnära laddning i flera av våra stadsdelar.
  Däremot så finns det så kallade laddkluster i Sörby och Andersberg där du kan ladda din elbil. Det finns även andra publika laddplatser runt om i Gävle.

  Visa på karta var det finns tillgängliga laddplatser.

 • Hur lång uppsägningstid är det på en parkeringsplats?

  Uppsägningstiden för fordonsplatser är tre månader. Uppsägningen ska ha kommit till oss senast den sista i månaden. De tre följande månaderna gäller som uppsägningstid.

  Exempel: Du säger upp ditt hyresavtal 8 januari, då är februari-mars-april uppsägningsmånader som du ska betala hyra för.

 • Försvinner mina köpoäng när jag hyr en parkeringssplats?

  Vi har delat upp vår kö i fyra kategorier: fordonsplats, bostad, studentlägenhet och förråd. När du skriver under ett avtal för en fordonsplats nollställs dina köpoäng i den kön, men du behåller dina köpoäng i de tre övriga köerna.

 • Får endast hyresgäster hyra en parkeringsplats?

  Våra fordonsplatser är till för dig som hyr en bostad hos oss.

  Du som bor hos oss (eller har ett avtal och är på väg att flytta in) kan anmäla intresse om en fordonsplats blir ledig. Du kan enbart söka i det momsområde där du bor. Poängen du har samlat i kön för fordonsplatser avgör sedan vilken plats du får.