Hoppa till innehåll

Student

Är du student eller kanske blivande student?

Som kommunalt bostadsbolag har Gavlegårdarna ett stort antal studentbostäder i flera områden i Gävle. Vi har allt från studentrum i delade lägenheter till egen lägenhet. Området där vi har flest studentbostäder heter Campus Sätra, där finns närmare 550 st studentbostäder. Våra studentbostäder ligger på gång- eller cykelavstånd från både centrum och högskolan. Det finns också ett utvecklat bussnät med bussar som regelbundet kör mellan de olika stadsdelarna.

Söka bostad

Det är mycket att tänka på som blivande student. En viktig fråga för de flesta är just bostadsfrågan. Det är viktigt att börja leta efter bostad i god tid. Vid terminsstart på hösten och våren är det ofta högt tryck på studentbostäder.  De flesta av våra studentbostäder söker du med köpoäng, därför är det smart att registrera dig i vår bostadskö redan innan du är antagen till Högskolan för att börja samla köpoäng.

Det finns studentbostäder där du inte söker med dina köpoäng. De fem första som lämnar intresse på en sådan bostad får ett erbjudande. Alla våra studentbostäder som du inte söker med dina köpoäng ligger på marknadsplatsen Direkt, de andra ligger på marknadsplatsen Torget.

Gavlegårdarnas krav

Tackar du ja till en bostad hos oss är det bindande. Skulle du ångra dig efter det måste du säga upp bostaden och betala hyra för uppsägningstiden.