Hoppa till innehåll

Våra köer – så fungerar det

Vill du hyra av Gavlegårdarna? Då ska du registrera dig i våra köer där du samlar viktiga poäng – varje dag.

Så här fungerar våra köer

Har du fyllt 16 år kan du registrera dig i våra köer. Det är gratis och när du registrerar dig får du automatiskt en plats i våra fyra köer; bostad, studentbostad, fordonsplats och förråd. Idag, när det finns få lediga bostäder i Gävle, kan det vara bra att ställa sig i kö även om det inte är aktuellt för dig att flytta till något eget just nu.
När du registrerat dig kan du logga in på Mina sidor med ditt personnummer samt lösenord. Då ser du ditt konto och dina poäng i alla fyra köerna.
För att anmäla intresse på en bostad, fordonsplats eller något av våra andra objekt måste du ha fyllt 18 år.
Läs mer om hur du gör en intresseanmälan

Aktiveringskrav

Du måste aktivera ditt konto minst en gång var tolfte månad. Det gör du genom att logga in på Mina sidor. Om du inte gör det, förlorar du alla poäng och får registrera dig på nytt. Har du ett bostadsavtal hos oss behöver du inte aktivera ditt konto. Om övriga familjemedlemmar, som inte står på avtalet, samlar poäng i våra köer måste även de aktivera sina konton minst en gång var tolfte månad.
Det är ditt eget ansvar att aktivera ditt konto och därmed behålla din plats i våra köer.

Så räknas poängen i våra köer

Du börjar samla poäng i våra köer samma dag du registrerar dig. Du får en poäng per dag i var och en av våra fyra köer; bostad, studentbostad, fordonsplats och förråd. Dina poäng nollställs i den kötyp där du fått ett avtal, i de övriga fortsätter du att samla.

Dina poäng är personliga

Dina poäng i våra köer är personliga och kan inte överlåtas till någon annan. Du kan inte heller lägga ihop dina poäng med någon annan för att på så sätt få flera.

Anmäl bara intresse på bostäder du är intresserad av

Om du under en period på 30 dagar svarar nej eller inte svarar på tre erbjudanden spärras du. Då kan du inte göra några nya intresseanmälningar under de kommande 30 dagarna.