Hoppa till innehåll

Sök ledig bostad

Alla våra lediga bostäder presenteras på ett och samma ställe, nämligen på våran hemsida. Nedan beskriver vi hur det går till från det att du har hittat en bostad du gillar fram tills det är dags att skriva kontrakt.

På vår webbplats presenteras våra lediga bostäder. Alla bostäder söker du med dina köpoäng. I fem dagar ligger alla objekt publicerade på Torget och under den tiden kan du anmäla intresse.

Här hittar du våra lediga bostäder

Intresseanmälan

När du har hittat en bostad som du tycker om är det dags att lämna en intresseanmälan. Det kan du göra antingen via att logga in här på hemsidan eller genom att kontakta oss via kundcentrum så hjälper vi dig med det. Vilken plats du får i kön beror på hur många köpoäng du har, den som har flest köpoäng hamnar högst upp i kön. Du kan ha totalt fem intresseanmälningar aktiva samtidigt.

När intresseperioden är slut kommer ett erbjudande att skickas ut.

Erbjudande

De tio som anmält intresse med högst köpoäng får ett erbjudande. När du fått ett erbjudande är det viktigt att du går och tittar på bostaden innan du lämnar ditt svar till oss. Med erbjudandet får du det telefonnummer du ska ringa för att gå på visning. När du har tittat på bostaden måste du svara ja till erbjudandet för att inte förlora din köplats. Observera att sista svarsdag står på erbjudandet. Missar du att svara räknas det som ett nej-svar och du förlorar din köplats.

Bostaden går till den som har flest köpoäng och har svarat ja till erbjudandet, och som uppfyller våra grundkrav. Du kan svara ja på flera erbjudanden. Om alla tio som fått erbjudande svarar nej, eller inte blir godkända, skickas erbjudanden till nästa tio av de som lämnat intresseanmälan och fortsätter så tills bostaden är uthyrd.

Om du svarar nej till eller inte svarar alls på erbjudanden tre gånger under en 30-dagarsperiod spärras din möjlighet att lämna fler intresseanmälningar. Den spärren tar systemet bort automatiskt efter 30 dagar. Om du får ett erbjudande och inte uppfyller våra grundkrav räknas det som ett nej.

Avtalsskrivning

När erbjudandeperioden har gått ut kontaktar en handläggare dig inom cirka två veckor (under sommaren är handläggningstiden längre). Handläggaren kontrollerar att du uppfyller våra grundkrav för att få hyra en bostad hos oss och bjuder sedan in dig till avtalsskrivning.

När du får kontakt med handläggaren har du möjlighet att ställa frågor angående det boende du sökt.

Om du svarar ja men ångrar dig efter sista svarsdatum

Det är viktigt att du bara svarar ja till den bostad du verkligen vill ha. Om du svarar ja, och bjuds in till avtalsskrivning, men sedan ångrar dig spärras du från att söka bostad under sex månader.