Hoppa till innehåll

Vårt underhåll av din bostad

Med jämna mellanrum kan hemmet behöva fräschas upp. Vi har en underhållsplan för varenda en av Gavlegårdarnas bostäder. Här har du stora möjligheter att vara med och påverka hur det kommer att se ut när det blir klart.

Löpande underhåll i din bostad

Du som bor hos oss kommer med jämna mellanrum att få din bostad uppfräschad av Gavlegårdarna – om du vill. Vi har en underhållsplan över hur ofta ommålning och tapetsering ska ske, och även hur ofta golv och vitvaror ska bytas ut. När du loggar in på Mina sidor ser du underhållsplanen för just din bostad.

Arbetet utförs av oss och är helt kostnadsfritt för dig som hyresgäst om du väljer våra standardlösningar (vi har några premiumval också, de kostar lite extra). Här finns det utrymme för dig att bestämma lite själv! Skulle du inte vilja ha underhållet utfört enligt just dessa tidsintervaller, så går det bra. Du kanske vill ha parkettgolvet slipat innan 18 år har gått, och då ordnar vi det mot en tidigareläggningskostnad. Eller så är du nöjd med dina tapeter eller ditt golv och vill inte byta fastän tiden är inne – då kan du få en hyresrabatt.

Gör det själv

Kan du måla och tapetsera själv? Då kan du göra om hemma alldeles gratis! Du gör jobbet, vi står för materialet (ej verktyg). Ditt kommande underhåll flyttas då fram två år.

För dig som vill förändra hemma lite oftare än enligt underhållsplanen finns det också möjligheter. Vart femte år kan du själv måla och tapetsera om i din lägenhet/radhus. Du får då takfärg, spackel, lim och tapeter av oss helt kostnadsfritt och tapeterna väljer du ur vårt sortiment.

Det är dock viktigt att arbetet görs på ett fackmannamässigt sätt. Om du slarvar eller kanske använder en udda färg kan du i värsta fall bli ersättningsskyldig den dag du flyttar ut. Vill du måla eller tapetsera själv, kontakta vårt kundcentrum.

Standardhöjande underhåll i din bostad

Ibland behöver vi göra standardhöjande – och därmed hyreshöjande – underhåll i din bostad också. Det händer inte så ofta men typexemplet är en stamrenovering av badrummen. Det kanske har börjat bli fuktskador i din lägenhet eller i huset på grund av att badrummen eller rörstammarna är gamla, och då har vi inget annat val än att renovera. Att byta rörstammarna i ett hus är ett stort arbete, och då passar vi även på att renovera alla badrummen i huset, så att de delarna i huset klarar sig ytterligare 40-50 år.

När det gäller just badrumsrenoveringar och vattenskador har vi överenskommelser med Hyresgästföreningen att renoveringen måste ske. I andra fall förhandlar vi alltid med Hyresgästföreningen innan vi börjar.

Det som är roligt med badrumsrenovering är att du får precis allt utbytt, du får ett splitter nytt badrum. Du kan också göra olika val av kakel, klinker och inredning så att det blir i din smak. Det som är mindre roligt är förstås att det medför en hyreshöjning, men genom att välja standardvalen av kakel, klinker och annat kan du minimera kostnaden. Du får heller inte hela hyreshöjningen på en gång, utan den fasas in under tre år.