Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Lediga tjänster!

Vi söker två stycken drifttekniker till vår driftsavdelning. Som drifttekniker arbetar du med värme och ventilation i våra fastigheter samt energisparprojekt.

Läs mer och ansök senast den 6 maj

Sandupptagningen i Gavlegårdarnas områden har startat

Årets vinter har varit både lång och mycket, det har gjort att upptagningen av sanden i våra områden inte kunnat starta förrän nu.

Vi beräknar att det är runt 4 000 ton sand som ska tas bort från våra bostadsområden och det kommer att ta tid. Vi beräknar att den första grovupptagningen ska vara gjord till mitten av maj. Efter det rengörs gräsmattorna, som i dagsläget har för mycket snö kvar för att kunna sopas.

Körschemat för Gavlegårdarnas sandupptagning ser ut på följande sätt: Andersberg, Brynäs, Bomhus och Norr startas måndag 16 april. Därefter sopas Almvägen, Sörby, Kristinaplan, Söder, Öster/Gävle Strand, Sätra, Valbo och Forsbacka.

All sand som legat på de isiga vägarna under vintern återanvänds och blir lämpligt fyllnadsmaterial.
Våra entreprenörer som utför upptagningsjobb är bland andra Gävle Alltransport, Höga Kusten och ILA.

Invigning av nya återvinningsrum på Nordost

Lördagen den 14 april i strålande sol så invigdes de nya återvinningsrummen

Många kom ut i det fina vädret och bjöds på dans, sång, teater, fika och kön ringlade lång till samosaserveringen.

Barnen på Rapatac stod för uppträdandena och Nordost fick också sin egen sång om återvinning.

Nu släpper vi lägenheterna i vårt nya Trygghetsboende

Har du sökt sommarjobb men inte fått besked?

Ingen fara, under v. 14 kommer vi att lämna besked till alla som har sökt sommarjobb hos oss. Nu behöver vi tid till att gå igenom alla ansökningar, som brukar vara ganska många, vi återkopplar till er så fort vi kan.

Bytestorget upphör

23 april 2018 upphör tjänsten Bytestorget. Du som redan lagt in en annons kommer att ha den kvar tiden ut (två månader från att du registrerat den, eller längst t o m 23 april).

I samband med att vi lanserar Gavlegårdarnas nya hemsida väljer vi att avveckla bytestorget för att istället fokusera på och fortsätta att utveckla vårt huvuduppdrag; att förmedla bostäder via köpoäng.

Fortfarande möjligt att byta lägenhet

Du som hyresgäst har fortfarande möjlighet att byta lägenhet med någon annan som bor hos antingen Gavlegårdarna eller annan hyresvärd. Bytestorget erbjöd enbart möjligheten att byta mellan andra hyresgäster hos Gavlegårdarna. Det finns en rad andra aktörer som erbjuder annonsering för lägenhetsbyten mellan olika hyresvärdar, både gratis och till en kostnad.

Observera att det enligt lag är upp till fastighetsägaren att godkänna lägenhetsbyten. För att få genomföra ett byte av bostad krävs att man har beaktansvärda skäl för bytet. Som beaktansvärda skäl räknas bland annat att familjen har blivit större, att man har fått förändrade ekonomiska villkor eller att man av medicinska skäl behöver annat boende.

Så här gör du om du hittat någon att byta bostad med

Fyll i vår blankett för direktbyte och skicka eller lämna den till vårt Kundcentrum. Kom ihåg att den ska fyllas i av både dig och den du ska byta bostad med. För att få teckna nytt hyreskontrakt med Gavlegårdarna måste du ha en gällande hemförsäkring.

Läs mer om lägenhetsbyte

Läsa din e-post på gavle.to

På vår gamla webb hade vi ett menyalternativ som hette E-tjänster där du bl a kunde nå din gavle.to e-post. I och med att vi lanserade nya webben försvann det menyalternativet.

Om du behöver läsa din e-post och inte kommer ihåg adressen till tjänsten så är adressen mail.gavle.to

Problem med inbetalning av hyra

Bankerna har just nu problem med inbetalningar via inbetalningskort. Blir er hyra inte inbetald ber vi er kontakta er bank.

Utvecklad webbsida

Gavlegårdarna har under det senaste året arbetat med att utveckla vår webbsida för att möta våra hyresgästers behov och webbsidans besökare. Det innebär bland annat att vi har anpassat vår webbsida så att den går att läsa i mobilen, vilket många av våra besökare har påtalat att de prioriterar. Startsidan har renodlats för att visa det våra besökare letar efter i första hand.

Vår förhoppning är att det ska bli lättare att hitta bra information som svarar på våra hyresgästers och besökarnas frågor och att våra hyresgäster kan utföra ärenden via webbsidan när de är inloggade på Mina sidor. Självklart har vi även telefonen öppen, chatten tillgänglig och kundcentrum öppet.

Det här är ett steg i utvecklandet av vår webbsidan, vi fortsätter utveckla den under åren och följer statistiken hur ni använder vår webbsida för att ständigt förbättra den efter era behov.

De närmaste dagarna kan det uppkomma störningar och vi ber er att ha överseende med detta.

AB Gavlegårdarna

E-postservern gavle.to upphör 15 maj 2018

Våra kunder har sedan 90-talet kostnadsfritt kunnat skapa e-postadresser med ändelsen @gavle.to. Det har hänt mycket inom utvecklingen av dessa tjänster och idag finns det e-posttjänster som är betydligt bättre än vad vi kan erbjuda, varför vi har beslutat att avveckla gavle.to.

Om du har en @gavle.to adress så bör du göra några saker innan dess:

  • Skaffa en ny e-postadress och för över de mejl du vill spara till den nya mejladressen. Det finns många kostnadsfria e-postleverantörer att välja på, t ex gmail.com, hotmail.com eller via din internetleverantör t ex Tele2, Bahnhof, ComHem, T3, Telia osv.
  • meddela vänner och bekanta din nya e-postadress
  • ändra till din nya e-postadress på de ställen där du tidigare uppgivit din gavle.to-adress.
  • Om du har ett konto på gavlegardarna.se och har uppgivit din gavle.to e-postadress som kontaktväg ifall du blir erbjuden en lägenhet, måste du komma ihåg att ändra den före 15 maj! Logga in på Mina sidor på gavlegardarna.se och välj Ändra profil. Där kan du skriva in din nya e-postadress.

Gavlegårdarna har dessvärre ingen möjlighet att erbjuda någon support för att flytta eller lägga upp nya e-postkonton hos annan leverantör. Det måste du som användare göra. För frågor gällande lösenord eller drift av gavle.to kan ni maila oss på support@gavle.to så hjälper vi till.

All e-post raderas från Gavlegårdarnas e-postserver gavle.to den 16 maj 2018.