Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Kundcentrum stängt på midsommarafton

Fredag 22 juni firar vi midsommar och håller kontoret och kundcentrum stängt.
Välkommen åter måndag 25 juni och ha en trevlig helg!

Datumbevattningen i Gävle och Valbo upphör

Vi söker en Trygghetsansvarig

Vi söker en trygghetsansvarig som ska driva och utveckla Gavlegårdarnas trygghetsarbete och säkerställa ständig hög nivå och långsiktig hållbarhet inom området. Vi sätter stort värde på trygghet och säkerhet, både för våra hyresgäster och för alla medarbetare inom bolaget.
Sista ansökningsdag är 4 juli 2018.

Läs mer och ansök till tjänsten!

Eldningsförbud i Gävleborgs län

På grund av den höga brandrisken i skog och mark har Länsstyrelsen Gävleborg, i samråd med länets räddningstjänster, beslutat om generellt eldningsförbud utomhus i Gävleborgs län.

Eldningsförbudet gäller från och med 25 maj kl 15.00 och tills vidare.

När eldningsförbud råder är grillning endast tillåtet i för ändamålet framtagna grillar eller vid särskilda i ordningsställda grillplatser som är utformade så att brandspridning inte kan ske.

  • Engångsgrillar kan lätt orsaka bränder eftersom att de blir väldigt varma. Om du använder en engångsgrill så ställ den inte direkt på torrt gräs eftersom att botten på grillen ofta är glödhet. Glödhetsbränder är svåra att se och släcka.
  • Om du använder exempelvis en röjsåg tänk då på att även små gnistor kan antända bränder nu när det är så torrt ute.
  • Om du röker så se till att du inte slänger fimparna varstans. Och inte heller kastar glödande fimpar ut från en bil eller ett tåg eftersom att du inte har kontroll över vart den sedan landar.
  • Avgasrör eller katalysatorn på din bil kan använda vegetationen så tänk på vart du ställer din bil.
  • Att använda gasolbrännare för att bekämpa ogräs rekommenderar inte MSB eftersom att det kan orsaka direkt fara.

Säg till dina vänner och nära och kära att det råder eldförbud runt om i Sverige.

Var uppmärksam på eventuell rök från brand om du är ute i naturen.

Akut läge för vattenförsörjningen i Gävle

Gästrike Vatten meddelar att värmeböljan ställer till problem med vattenförsörjningen i Gävle, Valbo och Forsbacka.

Gästrike Vatten vädjar tull alla gävlebor att undvika onödig vattenanvändning så länge värmeböljan håller i sig och inför nu restriktioner som gäller alla med kommunalt vatten och för följande ändamål:

  • Vattna inte gräsmattor och rabatter med vattenslangen eller vattenspridare
  • Fyll inte din pool med dricksvatten
  • Spola eller tvätta inte altaner, bilar och liknande med vattenslangen

Läs mer på Gästrike Vattens hemsida

Fjärrvärmeavbrott i Sörby

Gävle Energi meddelar att det är ett avbrott på fjärrvärmenätet i Sörby. Varmvattnet beräknas att vara tillbaka 16.00.
Se på karta om du berörs

Fråga gärna våra sorteringsvärdar om hjälp med återvinningen

Det här är tre av våra sorteringsvärdar. De har nu utbildats och är redo att ge sig ut i våra områden. Habtom, Mahmod och Muhamad har genomgått en 4 veckors informationsutbildning i hur återvinningen fungerar från det att du som hyresgäst lämnar ditt avfall tills dess att det hamnar hos Gästrike återvinnare.

Nu står de redo att ta emot våra hyresgästers frågor och funderingar kring återvinning. Meningen är inte bara att de ska se till att det är snyggt i våra återvinningsrum, utan även hjälpa till så att alla sorterar rätt.

-Det är viktigt att vi tillsammans sorterar vårt avfall på ett bra och effektiv sätt, inte minst för miljön, säger Muhamad. Idag näthandlar folk så mycket att våra förpackningskärl fullkomligt svämmar över på bara ett par dagar, fortsätter han, det är viktigt att vi viker ihop förpackningarna så det får plats i kärlen. Då blir hanteringen betydligt lättare också.

Soreteringsvärdarna ska vara fyra stycken och jobba i grupp om två. Ännu en värd kommer inom kort att sluta upp med de övriga i gruppen. De kommer att skickas ut i de områdena där behovet av information är störst.

Vecka 22 (28 maj-1 juni) hittar du våra sorteringsvärdar i Andersberg, Sätra och på Norr.
Vecka 23 (4-5 och 7-8 juni) finns de i Hemsta, på Kristinaplan och på Urbergsterrassen.
Vecka 24 (11-15 juni) håller de till i Hedesunda, på Nordost och på Norr.

Gävle Energi renoverar fjärrvärmenätet

Torsdag 31 maj påbörjar Gävle Energi ett stort underhållsarbete på sitt fjärrvärmenät från Solröksgatan 5 genom Vinddraget och vidare mot Norrskensgatan 5.

Arbetet kommer att pågå till oktober.

Vid frågor: kontakta Gävle Energis kundservice på telefon 026 – 17 85 75

Heimstaden är köparen av våra fastigheter på Brynäs och Sätra

Det är nu klart att det är fastighetsbolaget Heimstaden som tar över ägandet av fastigheterna från och med den 29 juni.

Fastigheternas adresser är, i Sätra; Norrbågen och Porfyrvägen i Sätra. På Brynäs; Boothsgatan, Ladugatan, S Hospitalsgatan, S Fiskargatan, S Sjötullsgatan och Waldenströmsgatan.

Gavlegårdarnas hyresgäster som bor i de fastigheter som varit till försäljning träffade sin nya fastighetsägare under torsdagskvällen.

Läs mer i pressmeddelandet

Ny dataskyddslag från och med 2018-05-25

Den 25 maj börjar en ny dataskyddsförordning att gälla i hela EU. Den kallas för GDPR, det står för General Data Protection Regulation och ersätter den nuvarande personuppgiftslagen (PuL). Förordningen stärker dina rättigheter och innebär en skärpning för hur personuppgifter får behandlas.

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på det kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och kontaktuppgifter, men även aktiviteter som man gör via digitala kanaler.

Vi på Gavlegårdarna värnar om dina personuppgifter men det är också viktigt för oss att du känner dig trygg med hur vi hanterar dessa. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den information som vi sparar om dig hos oss.

Vi säljer aldrig dina personuppgifter vidare till andra företag.
Vi ser till att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss och att behandlingen följer både gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner.

Läs mer i vår personuppgiftspolicy