Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

Pool och studsmatta är roligt – men vilka regler gäller egentligen?

Nu är sommaren och loven här och många vill gärna ha en pool eller studsmatta som barnen kan använda för sommarens bad och lek.
Men får du verkligen ställa upp dessa leksaker hur som helst?

Hos Gavlegårdarna får du ställa upp både pool och studsmatta om du bor i en bostad med egen tomt. Du måste dock ha ett staket (minst 0,9 meter högt) runt din gård. Poolen måste dessutom kunna täckas över med ett säkert poolskydd när den inte används.

Du får dock aldrig ställa vare sig pool eller studsmatta på våra gemensamma ytor. Då är det vi som hyresvärd som bär ansvaret om någon skadar sig eller värre ändå. På din egen tomt är det din hemförsäkring som gäller.
Det är dessutom du som hyresgäst som ansvarar för att du inte stör dina grannar, oavsett tid på dygnet – vilket det kan komma att innebära om det blir för mycket lek och stoj. Se till att använda pooler och studsmattor med omdöme.

Tänk också på att om du ska fylla poolen med vatten bör du ha koll på om det råder låga vattennivåer. Då är det inte lämpligt att fylla en leksak med kubikmeter av dricksvatten. Läs mer om grundvattennivåer på Gästrike Vattens hemsida!