Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

Viktig information om din hyresinbetalning!

Den 17 april byter vi från Plusgiro till bankgiro. Det betyder att du ska betala din hyra till vårt bankgironummer 336-7133 från och med den hyra som ska vara betald senast 30 april.

Du behöver säkerställa att du betalar till rätt bankgironummer. Nedan följer vanligt förekommande frågor och svar (vid frågor om betalningssätt, kontakta din bank).

Frågor och svar

 • Vad behöver du göra?

  • Om du har autogiro eller betalar via e-faktura behöver du inte göra något utan det ska automatiskt bli betalt till rätt gironummer.
  • Om du har Gavlegårdarna tillagd som betalningsmottagare i din internetbank och själv fyller i belopp och OCR-nummer måste du lägga till en ny betalningsmottagare som är kopplat till vårt bankgironummer: 336-7133.

 • Kan jag få autogiro redan på hyran som betalas senast 30 april?

  Till hyran som ska betalas 30 april är det försent men om du ansöker nu som kommer din hyra från och med junihyran att dras via autogiro.

  Ansök om autogiro

 • När byter ni från Plusgiro till bankgiro?

  Bytet sker 17 april så från och med den hyra du betalar senast 30 april ska du ange vårt bankgironummer, 336-7133.

 • Vad händer om jag råkat betala min hyra för maj till ert Plusgiro i stället för till bankgiro?

  Om du råkat betala till Plusgirot ska du kontakta vårt Kundcentrum antingen via e-post info@gavlegardarna.se eller på telefon 026-17 27 00.

 • Du kommer att få ett kort i brevlådan om ändring av avtalsvillkor, vad är det?

  Som hyresgäst är du enligt hyreslagen skyldig att betala hyran även om du inte fått någon hyresavi. Av de allmänna avtalsvillkoren i ditt hyresavtal framgår det hur detta görs. När vi nu byter till bankgiro ändras betalningsmottagaren i ditt hyresavtal från och med april.
  Hyran ska fortsättningsvis betalas till bankgiro 336-7133, som kommer att anges på din hyresavi från och med hyran för maj. Betalningar som saknar OCR-nummer ska ske till bankgiro 5646-0074.

 • Varför byter ni från Plusgiro till bankgiro?

  Gävle kommun och bolagen i Gävle kommunkoncern faller under lagen om offentlig upphandling, LOU. Då ska man göra en ny upphandling och välja en leverantör efter en viss tid. Gävle kommun har nu gjort en ny upphandling för banktjänster och Swedbank vann upphandlingen. Fram tills nu har vi haft Nordea som vår bank. Det är bara hos Nordea man kan använda Plusgiro så nu när vi byter till Swedbank så måste vi också byta till bankgiro.