Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Vill du åka på flaket med Roger Nordin och Gavlegårdarna?

Prideparaden går genom Gävle, lördagen den 17 augusti. Vi startar vid Stenebergsparken klockan 14 och avslutar i Boulognerskogen cirka två timmar senare.

Anmäl dig till Gavlegårdarnas Pridetåg senast den 4 augusti >>

Du måste fylla i följande information i ditt mejl:

  • Namn
  • Adress,
  • Ålder
  • Telefon och
  • E-post.
  • Motivera också varför du vill åka med – och vem du vill ta med dig.

Du som svarar ska vara hyresgäst hos Gavlegårdarna och ha fyllt 15 år.
Sex vinnande hyresgäster får ta med en valfri gäst. Vinnarna meddelas senast fredag den 9 augusti

Nyhet för dig som bor i hus med porttelefon

Nu kan du registrera upp till fem namn och telefonnummer i din porttelefon. Det betyder att fler i din familj får sitt namn i porttelefonen och det blir enklare för den som ska besöka någon i din familj.

Gå in under ”Mina sidor” på gavlegardarna.se och ”Profil” och klicka sedan på din lägenhets hyresavtal. Där kan du redigera dina ”Portuppgifter” och lägga in ytterligare fyra namn och telefonnummer.

Gräset växer så det knakar nu

Vi får in rapporter om att gräsmattorna på vissa delar av våra områden ännu inte är klippta – vi är fullt medvetna om detta och gör allt vi kan för att hinna med.

Just nu växer gräset så det knakar – vilket i sig är en positiv sak. Vår utemiljöentreprenör växer också in i rollen och håller just nu på att köra in sig i rutinerna. Det och problem med att få tag på personal är orsaken till att det tar lite längre tid än vi räknat med, men vi ber er att ha överseende med detta.

Vi önskar en riktigt skön sommar!

Sommaruppehåll för några av våra tjänster

På grund av semestrar kommer vi inte kunna hantera lägenhetsbyten, andrahandsuthyrning eller överlåtelser under sommaren.
Endast akuta ärenden hanteras.
Har du beställt Underhåll eller Tillval får du vänta lite längre på att få din beställning utförd. Vår egen personal och våra entreprenörer som utför dessa arbeten kommer att ha semester, vilket innebär längre väntetider.
Vi ber dig ha överseende med detta.

Nu träder nya lagen om rökförbud på allmänna platser i kraft

Bild på cigarettfimp Den nya lagen om rökförbud på allmänna platser börjar att gälla måndag 1 juli 2019. Det innebär bland annat att det blir förbjudet att röka inne på, och i direkt anslutning till, lekplatser som allmänheten har tillträde till.

Lekplatser som är inhägnade eller tydligt avgränsade och tillgängliga för en mer sluten krets personer, som hyresgäster i en fastighet, omfattas inte av lagen. Men som ett led i lagförändringen blir alla Gavlegårdarnas lekplatser rökfria från och med 1 juli.

Den nya lagen omfattar även rökförbud på uteserveringar och utanför entréer där allmänheten har tillgång. Det kan vara utanför butiker, restauranger och gallerior.

Vi sätter upp nya skyltar om att lekplatsen är rökfri. Eventuella askkoppar inne på lekområdet flyttas bort. Askkoppar på våra centrumanläggningar och äldreboenden flyttas ut.

Alla våra lokalhyresgäster har fått information från oss om den nya lagen. Vi har satt upp en dekal om rökförbud i direkt anslutning till entrén.

Läs mer om den nya lagen på SABO:s webbplats >>

Var försiktig med dricksvattnet

Bild på vattendroppar

Det är fortfarande låga grundvattennivåer och Gästrike Vatten uppmanar till försiktighet när det gäller användning av dricksvatten tills vidare.

Nya funktioner och tjänster på gavlegardarna.se

Om du loggar in på Mina sidor på gavlegardarna.se så kan du från och med 4 juni se meddelanden som rör ditt boende. Meddelandena som visas där är samma som den som bor i ett hus med en digital trapphustavla kan se på skärmen i entrén. Där publicerar vi information som rör din adress, t ex driftsinformation och liknande men även information som berör alla våra hyresgäster.

Vi lanserar också en ny felanmälanstjänst där du bland annat kan peka ut på en ritning var felet är och bifoga en bild på felet.

Startsidan på Mina sidor samlar mer information för att göra din översikt bättre än tidigare.

Du kan dessutom nu igen se hur många som lämnat intresse på, vilken plats du har och hur många poäng den som är etta har om det är under tio intresseanmälningar. Är det fler än tio så ser du hur många poäng den som ligger på tionde plats har.

Vad du tycker är viktigt för oss!

Vi på Gavlegårdarna vill gärna veta hur våra hyresgäster trivs med sitt boende och vad de tycker om vår service.

Därför skickar vi vår kundenkät till hälften av våra hyresgäster varje år. Inom någon vecka kommer de som får enkäten i år få ett e-postmeddelande som innehåller en länk där man kan svara direkt. Om du inte får något meddelande om enkäten i år så tillhör du de som får svara nästa år.

Vi hoppas verkligen du som får enkäten tar dig tid att svara, för det lönar sig. Hyresgästernas åsikter i enkäten har nämligen stor betydelse för vilka åtgärder vi sen genomför – allt för att öka trivseln för dig och dina grannar!

Nyheter på vår webbplats

Vår webbplats är under ständig utveckling och förändras för att din användarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Idag, torsdag 14 mars, har vi lanserat nydesignade sidor som anpassar sig efter den skärmstorlek det är på enheten du besöker vår webb med.

Läs mer om förändringarna på gavlegardarna.se

Be alltid om legitimation om någon från oss besöker dig

När du som hyresgäst hos Gavlegårdarna får besök av våra medarbetare, eller någon av våra underentreprenörer, tänk då på att be dem legitimerar sig innan du släpper in dem i din bostad. Tyvärr förekommer det att människor utger sig för att komma från oss.

Både Gavlegårdarnas anställda och våra underentreprenörer har alltid en giltig legitimation med sig att visa.