Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Avgrävd bredbandskabel på Brynäs

Gävle Energi har grävt av en bredbandskabel på Brynäs. Avbrottet berör boende på Jarlavägen och Vegagatan. Reparation pågår och vi hoppas att det ska vara klart så fort som möjligt.

Mingla med Gavlegårdarna på Miljögalan

Lördag 24 mars är det dags för årets miljögala som arrangeras av Gävle Kommun tillsammans med biståndsorganisationen Sida. Gavlegårdarna kommer som vanligt att vara på plats med en monter. I år presenterar vi vårt senaste trygghetsboende som just nu byggs på Pukslagarvägen i Bomhus. Kom gärna förbi så berättar vi mer. Det är gratis inträde men du måste anmäla dig senaste 20 mars.

Läs mer och anmäl dig till Miljögalan här.

Här kan du läsa mer om trygghetsboendet på Pukslagarvägen.

Bytestorget upphör

23 april 2018 upphör tjänsten Bytestorget. Du som redan lagt in en annons kommer att ha den kvar tiden ut (två månader från att du registrerat den, eller längst t o m 23 april).

I samband med att vi lanserar Gavlegårdarnas nya hemsida väljer vi att avveckla bytestorget för att istället fokusera på och fortsätta att utveckla vårt huvuduppdrag; att förmedla bostäder via köpoäng.

Fortfarande möjligt att byta lägenhet

Du som hyresgäst har fortfarande möjlighet att byta lägenhet med någon annan som bor hos antingen Gavlegårdarna eller annan hyresvärd. Bytestorget erbjöd enbart möjligheten att byta mellan andra hyresgäster hos Gavlegårdarna. Det finns en rad andra aktörer som erbjuder annonsering för lägenhetsbyten mellan olika hyresvärdar, både gratis och till en kostnad.

Observera att det enligt lag är upp till fastighetsägaren att godkänna lägenhetsbyten. För att få genomföra ett byte av bostad krävs att man har beaktansvärda skäl för bytet. Som beaktansvärda skäl räknas bland annat att familjen har blivit större, att man har fått förändrade ekonomiska villkor eller att man av medicinska skäl behöver annat boende.

Så här gör du om du hittat någon att byta bostad med

Fyll i vår blankett för direktbyte och skicka eller lämna den till vårt Kundcentrum. Kom ihåg att den ska fyllas i av både dig och den du ska byta bostad med. För att få teckna nytt hyreskontrakt med Gavlegårdarna måste du ha en gällande hemförsäkring.

Läs mer om lägenhetsbyte

Läsa din e-post på gavle.to

På vår gamla webb hade vi ett menyalternativ som hette E-tjänster där du bl a kunde nå din gavle.to e-post. I och med att vi lanserade nya webben försvann det menyalternativet.

Om du behöver läsa din e-post och inte kommer ihåg adressen till tjänsten så är adressen mail.gavle.to

Problem med inbetalning av hyra

Bankerna har just nu problem med inbetalningar via inbetalningskort. Blir er hyra inte inbetald ber vi er kontakta er bank.

Utvecklad webbsida

Gavlegårdarna har under det senaste året arbetat med att utveckla vår webbsida för att möta våra hyresgästers behov och webbsidans besökare. Det innebär bland annat att vi har anpassat vår webbsida så att den går att läsa i mobilen, vilket många av våra besökare har påtalat att de prioriterar. Startsidan har renodlats för att visa det våra besökare letar efter i första hand.

Vår förhoppning är att det ska bli lättare att hitta bra information som svarar på våra hyresgästers och besökarnas frågor och att våra hyresgäster kan utföra ärenden via webbsidan när de är inloggade på Mina sidor. Självklart har vi även telefonen öppen, chatten tillgänglig och kundcentrum öppet.

Det här är ett steg i utvecklandet av vår webbsidan, vi fortsätter utveckla den under åren och följer statistiken hur ni använder vår webbsida för att ständigt förbättra den efter era behov.

De närmaste dagarna kan det uppkomma störningar och vi ber er att ha överseende med detta.

AB Gavlegårdarna

E-postservern gavle.to upphör 15 maj 2018

Våra kunder har sedan 90-talet kostnadsfritt kunnat skapa e-postadresser med ändelsen @gavle.to. Det har hänt mycket inom utvecklingen av dessa tjänster och idag finns det e-posttjänster som är betydligt bättre än vad vi kan erbjuda, varför vi har beslutat att avveckla gavle.to.

Om du har en @gavle.to adress så bör du göra några saker innan dess:

  • Skaffa en ny e-postadress och för över de mejl du vill spara till den nya mejladressen. Det finns många kostnadsfria e-postleverantörer att välja på, t ex gmail.com, hotmail.com eller via din internetleverantör t ex Tele2, Bahnhof, ComHem, T3, Telia osv.
  • meddela vänner och bekanta din nya e-postadress
  • ändra till din nya e-postadress på de ställen där du tidigare uppgivit din gavle.to-adress.
  • Om du har ett konto på gavlegardarna.se och har uppgivit din gavle.to e-postadress som kontaktväg ifall du blir erbjuden en lägenhet, måste du komma ihåg att ändra den före 15 maj! Logga in på Mina sidor på gavlegardarna.se och välj Ändra profil. Där kan du skriva in din nya e-postadress.

Gavlegårdarna har dessvärre ingen möjlighet att erbjuda någon support för att flytta eller lägga upp nya e-postkonton hos annan leverantör. Det måste du som användare göra. För frågor gällande lösenord eller drift av gavle.to kan ni maila oss på support@gavle.to så hjälper vi till.

All e-post raderas från Gavlegårdarnas e-postserver gavle.to den 16 maj 2018.

Bobok för radhus

Under sommaren kommer boende i Gavlegårdarnas radhus att få en Bobok i sin brevlåda.

Alla som flyttar in hos Gavlegårdarna får en Bobok i vilken man kan läsa om vilka regler som gäller, vilka avtal man som hyresgäst bör teckna, vart man vänder sig med sin felanmälan med mera. Då boende i radhus har andra åtaganden än lägenhetsinnehavare distribueras nu en Bobok för radhus till alla som hyr radhus hos Gavlegårdarna.  I broschyren finns information som kan kan underlätta hyresgästernas boende och göra det ännu mer trivsamt. I broschyren finns också en hel del tips som man kan ha nytta av i sin vardag.

Nytt om våra porttelefonsystem

Efter önskemål från våra hyresgäster ändrar vi nu vårt porttelefonsystem.

När Gavlegårdarna tidigare i år uppdaterade vårt porttelefonsystem visades telefonnumret som hemligt när någon ringde på hyresgästernas porttelefoner. Efter önskemål och påstötningar från hyresgästerna så ändrar Gavlegårdarna nu systemet så att porttelefonen tilldelas ett mobilnummer som man kan spara som en.

Årlig aktivering i Gavlegårdarnas bostadskö

Från och med 22 november 2016 gäller nya köregler på Gavlegårdarna. För att behålla dina köpoäng och stå kvar som sökande, måste du aktivera ditt konto minst en gång var tolfte månad genom att logga in på “Mina sidor”, på gavlegardarna.se. Gör du inte det förlorar du dina köpoäng och din plats i bostadskön.

Står du som innehavare av ett bostadsavtal hos oss behöver du inte aktivera ditt konto. Om övriga familjemedlemmar står i bostadskön måste de aktivera sina konton minst en gång var tolfte månad.

Ansvaret att aktivera ditt konto minst en gång var tolfte månad är ditt eget.

Varför ett årligt aktiveringskrav?
Vi vill att du som står i vår bostadskö ska vara aktiv och intresserad av att söka en bostad hos oss. Dessutom vill vi ha uppdaterad kontaktinformation så vi kan nå dig om något intressant dyker upp. Det finns också lagkrav på att vi behöver ha ett aktivt samtycke från dig som kund att få fortsätta att spara dina uppgifter, vi samlar in det genom det här aktiveringskravet.

Att ha ett aktiveringskrav är inget ovanligt, tvärtom så har väldigt många bostadsbolag det. Hos vissa så måste du aktivera dig så ofta som var sjätte månad, hos oss räcker det med var tolfte. Vissa bostadsförmedlingar väljer även att ta betalt för att få stå i deras bostadskö.

Informerat under ett års tid
Mellan november 2016 och november 2017 har vi på olika sätt kontaktat samtliga som står i vår bostadskö. Vi har använt oss av e-post, sms och brev för att nå ut med informationen. Observera att vi enbart har kunnat använda oss av de kontaktuppgifter som finns registrerade hos oss. Vi har inte möjlighet att kontrollera om kontaktuppgifterna är aktuella eller korrekta.

Vi har även annonserat i AB, GD och Mitt Gävle samt i radiokanalerna MixMegapol, VinylFM, Rockklassiker och NR. Under året har vi också skrivit om det i våra nyhetsbrev, informerat på gavlegardarna.se samt på Gavlegårdarnas facebooksida.

Har du frågor om aktiveringskraven vänligen kontakta vårt Kundcentrum 026-17 27 00.