Hoppa till innehåll

Parkeringstillstånd för 2020 förlängs till 30 april 2021

Bor du i ett bostadsområde och har ett parkeringstillstånd till din bil? Då kan du fortsätta använda det tillståndet under 2021.

På grund av den rådande pandemin vill vi inte ha stora samlingar besökare i vårt kundcentrum. Därför har vi beslutat att du som hyresgäst inte behöver förnya ditt tidigare tillstånd från 2020 utan kan placera det blå kortet i framrutan när du parkerar i ditt bostadsområde.

Detta gäller i första hand t o m 30 april 2021. Förlänger vi tiden kommer vi att meddela detta.

Bor du i Valbo har du fått ett nytt parkeringstillstånd som gäller för 2021. Detta kort ska du använda.

Hyresförhandlingen går till Hyresmarknadskommittéen

I början av oktober kallade Gavlegårdarna till förhandlingar om hyrorna för bolagets lägenheter, lokaler och fordonsplatser. Parterna har nu suttit ner och förhandlat vid flera tillfällen, men inte kommit överens.

I fredags, den 18 december, konstaterade man gemensamt att det är utsiktslöst att träffa en överenskommelse lokalt och parterna vänder sig nu till Hyresmarknadskommitéen för medling.

Läs hela pressmeddelandet >>

Call & Collect hjälper dig att julhandla säkrare

Nu sätter julhandeln igång på allvar och för många kan det vara svårt att ta sig ner till butikerna i Gävle City för att köpa sina julklappar, med tanke på Coronan. Gavlegårdarna har inte bara hyresgäster som bor hos oss, utan även hyresgäster som har butiker och andra verksamheter. Därför vill vi dela med oss av Gävle Citys senaste tjänst där du kan handla säkert med Call and Collect.

Bostäderna på Södra Kansligatan släpps 21 december

På Södra Kansligatan 9-11 mittemot ”hantverkarlängorna” på omtyckta Söder bygger Gavlegårdarna sju stadsradhus och 17 lägenheter.

Planen var att släppa lägenheterna och radhusen för uthyrning i slutet av november 2020. På grund av att hyresförhandlingarna inte blev klara i tid kommer släppdatumet istället att vara måndag 21 december, så håll utkik på gavlegardarna.se då. Bostäderna ligger sedan ute på webben i tre veckor, vilket innebär att sista anmälningsdag är måndag 11 januari.

Com Hem sluter flerårigt avtal gällande TV4-kanalerna och C More

Com Hem har nått en långsiktig överenskommelse och ett flerårigt avtal med TV4 Media. Det nya fleråriga avtalet gäller TV4-kanalerna, C More och ytterligare valbara kanaler så som TV4 Fakta, TV4 Guld, TV4 Film och Sportkanalen.

Avtalet innebär att kanalerna TV4 och Sjuan finns kvar i Com Hems grundutbud som tidigare men en positiv nyhet är att du som tittar på Com Hems nya digitaliserade grundutbud även kan se TV4 och Sjuan via andra enheter såsom mobiler, surfplattor och datorer. Detta gäller även om du inte har ett individuellt betal-tv-abonnemang.

Uppdaterad info om Coronapandemin och Gavlegårdarna

Nya restriktioner under Corona Covid19-pandemin påverkar vår verksamhet ytterligare

Spridningen av Corona-Covid -19 har tagit ny fart och regeringen har lagt nya restriktioner. Det påverkar alla just nu, även oss på Gavlegårdarna. Vi måste nu vidta vissa åtgärder för att så långt som möjligt ge våra hyresgäster och vår personal en så säker miljö som möjligt.

Vårt Kundcentrum håller stängt för besök

Tills vidare så är vårt Kundcentrum stängt för spontana besök. Vi tar endast emot tidsbokade besök och arrangerar dessa så säkert som möjligt.

Vad vi däremot gör är att vi ökar bemanningen på vår Kundservice, 026-17 27 00. Du kan även kontakta oss via vår chatt på gavlegardarna.se. Tänk på att du kan göra en felanmälan och många andra ärenden på vår webb eller via telefon.

Om du vill boka ett besök så ring 026-17 27 00 och välj knappval 3 (övriga frågor). Då får du beskriva ditt ärende för den som svarar så gör vi en bedömning om du behöver en tidsbokning eller om vi kan lösa det på annat sätt.

Vad gäller vid felanmälan?

När pandemin började i mars så ändrade vi det kundlöfte vi har att påbörja ett ärende inom fem arbetsdagar till tio arbetsdagar. Vi kommer nu att öka detta till 15 arbetsdagar.
De nya ledtiderna är tillfälliga och kan förändras utifrån utvecklingen i stort. Vi uppdaterar aktuell information här och på Mina Sidor.

Gör din felanmälan via Mina sidor >>

Hembesök hos dig

Vi kommer att kontakta alla innan vi kommer för att utföra en felanmälan, även om man angett att vi kan gå in med huvudnyckel. När vi kommer för att utföra en arbetsorder så kan ingen vara hemma i hushållet. Det är endast i undantagsfall som vi kan tillåta att någon är hemma.

I de fall vi har pågående projekt i ert hem så förstår vi att ni behöver få vara hemma och önskar då att ni visar ömsesidig respekt till de entreprenörer som är hos er och håller er i en annan del av er lägenhet under tiden arbetet pågår.

Om du eller någon i ditt hushåll visar upp några symptom så måste du meddela oss det innan vi kommer

Tillval

Med anledning av av den rådande situationen så ber vi er som önskar beställa ett av våra Tillval  att vänta med beställningarna tills situationen förbättrats och spridningen av smitta avtagit.

Svårt att betala hyran?

På Gavlegårdarna har vi i normala fall en regel där du som hyresgäst kan få anstånd om du har svårt att betala hyran i tid. Beslutet fattas i dialog med våra bosociala handläggare och du måste kunna visa att du med hjälp av ett anstånd har möjlighet att betala din hyra inom rimlig tid, antingen med hjälp av en avbetalning eller vid ett visst datum som sätts i överenskommelse med handläggaren.

Regeln säger att ett anstånd kan lämnas högst två gånger per år, och då med minst sex månader mellan tillfällena. Den regeln tas nu tillfälligt bort, men du måste precis som vanligt kontakta oss om du får problem att betala hyran i tid.

Noll tolerans mot sjukdomssymptom

Summerar man situationen gällande Corona-Covid -19 så är vi alla överens om att det just nu råder noll tolerans mot sjukdomssymptom. Men kom ihåg att du kan nå oss via telefon på 026-17 27 00 eller via webb och chatt. Vi finns här för dig och hanterar alla ärenden efter bästa förmåga utifrån rådande situation.
Om vi alla tänker på hur vi agerar, hjälper vi också till på bästa möjliga sätt.

Tävlingen är nu stängd

Tävlingen, där vi med din hjälp hoppas få våra kommande hyreshus i nya stadsdelen Godisfabriken namngivna, är nu stängd.

Och vi är överväldigade av alla insända bidrag. Cirka 500 namnförslag har kommit in och nu måste juryn sätta sig ner och göra ett digert arbete.
Vi återkommer så fort juryn har bestämt vilka namn som passar våra hus bäst.

Uppdatering 4 november angTelias avtal med Com Hem

Com Hem och TV4 Media har kommit överens om ett ramverk för ett nytt avtal om rätten att visa TV4-kanalerna och C More. Med ett ramverk på plats kan alla Com Hem och Boxer-kunder fortsätta se TV4, Sjuan, TV12 och C More som vanligt medan parterna förhandlar klart återstående detaljer i avtalet.

Temperaturen går upp och ned både inne och ute

Schematisk bild av värmesystem Nu är hösten här och det blir kallare på nätterna och förhoppningsvis lite varmare på dagarna.

Nu kommer också frågor och inlägg om varför elementen är avstängda i våra bostäder. Svaret är – vi stänger inte av några element manuellt.

Värmen i alla våra fastigheter styrs automatiskt av givare som finns placerade på ditt hus. Det är utetemperaturen i kombination med medeltemperaturen i byggnaden som styr innetemperaturen.
Däremot kan det ta en stund för systemen att hitta rätt balans och därför upplever vi att det blir lägre temperaturer i bostaden. Men systemet ska rätta till detta på någon dag.
Alla våra bostäder är inställda på att ge en innetemperatur på mellan 20-22 grader, det är ett beslut som tagits tillsammans med Hyresgästföreningen.

Fjärrvärmen till våra bostäder köper vi från Gävle Energi. Därför kan vi också erbjuda, sedan 2018, en hundra procent (100%) fossilfri fjärrvärme i lägenheterna. Det är vi riktigt stolta över.
Eftersom alla våra bostäder är utrustade med uppkopplade temperaturgivare kan vi också med hjälp av ett styrsystem se temperaturen i varje lägenhet i realtid.

Upplever du att det inte blir varmare i din bostad kan du alltid mäta innetemperaturen för att vara på den säkra sidan. Placera en termometer mitt i rummet på cirka 0,6 meters höjd från golvet. Visar termometern under 20 grader flera dagar i sträck kontaktar du vårt Kundcentrum på 026-17 27 00 eller gör en felanmälan på gavlegardarna.se. Då kommer vi hem till dig och undersöker vad som kan vara fel.

Det finns en del saker du kan göra själv för att få ett bättre inomhusklimat >>

Byggstart för Gavlegårdarnas hållbara hus i Godisfabriken

två personer som planterar ett träd

Håkan Wigholm, Skanskas distriktschef och Cathrine Holgersson, VD på Gavlegårdarna planterade symboliskt en rönn.

Nu har startskottet gått för Gavlegårdarnas bygge av de två hus med träfasad av som blir porten in till den nya stadsdelen Godisfabriken. En satsning som kanske får ses som den mest visionära i bolagets över hundraåriga historia. Träfasader, inomhusgrönska, gemensamma ytor och vinterträdgårdar är bara några exempel på innovativa och hållbara lösningar som kan locka nya kundgrupper.

Entreprenören Skanska kommer att ansvara för projektet där husen ska stå klara för inflyttning i slutet av år 2022.

Läs mer om Godisfabriken >>