Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Varmvattenavstängning på Brynäs

Torsdagen 20 september mellan 8-16 utför Gävle Energi
arbete på ledningsnätet och stänger av varmvattnet på delar av Brynäs.

Se på karta om du berörs

Legendarisk graffitiikon från New York till Gävle

Nu ska ännu en fasad i Gavlegårdarnas bestånd få nytt liv. Den fjärde konstnären inom projektet Gefle Street Art kommer till Gävle. Den här gången är det Lady Pink -  en riktigt erfaren konstnär som kommer att möta Gävlepubliken och utsmycka våra fasader. Lady Pink är en av ikonerna från graffiti- och hiphopkulturens första gyllene era i New York.


Tisdagen den 18 september börjar Lady Pink måla fasaden vid Rapatac aktivitetscenter nordost, Staketgatan 39 i Gävle. Där gör hon verket ”Unity Tree”, enighetens träd. Verket handlar om ”Livets träd och alla dess barn. Det visar blommor från olika länder som människor kan känna igen och identifiera sig med,” säger Lady Pink som ser tillgänglighet som en viktig del av sina verk. Att dela med sig av sitt kunnande till sina medmänniskor är en del av stadslivet. Det urbana samhället är en social väv där alla människor förbinds med varandra.

”Jag använder också mina verk för att uppmärksamma orättvisor, som främlingsfientlighet som är något oacceptabelt. Vi är alla ett folk, vi är alla frukter från samma träd.”

WORKSHOP
Testa din konstnärliga sida tillsammans med oss! Torsdag 20 september kl 16-17 kommer Gavlegårdarna tillsammans med Gävle kommun att anordna en workshop där vi bjuder in till att testa på att måla street art.

Plats för workshopen är aktivitetscentret Rapatac, Nordost. Staketgatan 39.

Läs mer om Gefle Street Art

117 nya bostäder släpps i Sätra

Vi släpper nu tre nya åttavåningshus i Sätra centrum som rymmer totalt 117 stycken lägenheter fördelat på ett-, två-, och trerumslägenheter för intresseanmälan.

Läs mer och lämna intresse här

Barn på Nordost tog första spadtaget för nya Cirkusgården

Ca 150 personer kom till första spadtaget för Cirkusgården på Nordost, torsdag 13 september. Runt 30 barn hjälptes åt att ta det första spadtaget. Det var liv och rörelse och många intresserade kom ut för att höra mer vad som kommer att hända. Hans Lundberg projektledare på Gavlegårdarna, iförd clownnäsa dagen till ära, berättade om det arbete som lagts ned tillsammans med boende på Nordost för att forma parken efter allas önskemål.

Bland annat så kommer gården att få en klätterställning, nergrävd studsmatta, utegym för alla åldrar, sittbänk och kullar med gömställen. De som barnen på Nordost önskade allra mest var en kompisgunga som också kommer att finnas på gården. Vid torgytan kommer det att bli en asfalterad gång- cykelväg, scen för spontana uppträdanden, grillplatser, torgstånd och bord och stolar.

På plats under kvällen var personal från Gavlegårdarna, en trollkarl, ansiktsmålare och ungdomar från Nycirkuskompaniet. Det bjöds bland annat på fika och uppträdanden. Barnen på Nordost fick rita siffror och bokstäver som sedan kommer att ligga till grund för nummerskyltarna på husen.

Äntligen är första spadtaget taget för att bygga den nya mötesplatsen på Nordost. Allt blir klart att leka med under november-december, utom gräs som läggs i vår.

Ann-Marie Nilsson som har bott 46 år på Nordost och har trivts hela tiden, hon ser fram emot nya parken. Rose-Marie Söderkvist ser också fram emot att kunna gå ut och grilla och sitta i parken.

Sinan Mauf imponerades av Herr Långben.

Susanna Kaimazova var med och grävde.

Alla barn som hjälpte till att gräva fick varsin gul bygghjälm.

Är du vår nya kundassistent?

Är du en öppen och positiv person som gillar att jobba i grupp? Då kanske just du är vår nya Kundassistent till vårt Kundcentrum.

I vår Kundservicegrupp har alla har något värdefullt att bidra med. Vi är en blandad grupp med jordnära och varma människor som brinner för att alla ska känna sig hemma hos oss.
Vi kommer från olika delar av världen och är i olika åldrar men vi delar samma arbetsplats och finns där för varandra. Vi jobbar hårt men har kul under tiden. Vi letar efter människor som delar vår positiva attityd och våra värderingar.

Låter det intressant? Läs mer om tjänsten här.

Har du fått vår hyresgästundersökning i din brevlåda?

Nu är den årliga hyresgästundersökningen utdelad till er som får möjlighet att svara på den i år.

Det är viktigt att du svarar. För utifrån den feedback vi får från dig som hyresgäst tar vi fram en handlingsplan för att bli ännu bättre.

Det är inte svårt att svara på enkäten. Antingen går du in på www.svar.aktivbo.se och loggar in med enkätnumret som står längst upp på enkäten. Eller så svarar du skriftligt genom att skicka in pappersversionen i det bifogade svarskuvertet.

Se till att svara på enkäten redan idag – det kan förändra ditt boende!

Nytt odlingsprojekt mitt i centrala Gävle

Ett växthus mitt i centrum? Ja, det är nu verklighet för Gavlegårdarnas hyresgäster på kvarteret Ungern, beläget i korsningen av Ruddammsgatan och Kaplansgatan. Under några veckor har ett växthus på cirka 8 kvm vuxit fram på gården.

Åtta intresserade har nu installerat sig i det nya växthuset. Från Gavlegårdarna har de fått en del växter som tomat- och gurkplantor, kål och selleri för att komma igång. Odlarna kommer sedan själva att träffas för att ta beslut om hur de på bästa sätt ska hjälpas åt med odlingarna när det gäller vattning och skötsel. Ett bra sätt att skapa möten och sammanhållning i bostadsområden.

Cilla Englund, utemiljöförvaltare på Gavlegårdarna, berättar att det här är ett testprojekt för att se om och hur det fungerar.

-Det är ju viktigt att man håller odlandet och växthuset aktivt och inte tröttnar efter en säsong. I och med att det är hyresrätter så flyttar hyresgästerna oftare och risken att eldsjälarna försvinner är stor. Vi får se om några år hur det ser ut, när projektet ska utvärderas. Förhoppningsvis kan det bli fler ställen som får möjligheten – om det är tekniskt möjligt förstås, avslutar Cilla Englund.

Fråga gärna våra sorteringsvärdar om hjälp med återvinningen

Det här är tre av våra sorteringsvärdar. De har nu utbildats och är redo att ge sig ut i våra områden. Habtom, Mahmod och Muhamad har genomgått en 4 veckors informationsutbildning i hur återvinningen fungerar från det att du som hyresgäst lämnar ditt avfall tills dess att det hamnar hos Gästrike återvinnare.

Nu står de redo att ta emot våra hyresgästers frågor och funderingar kring återvinning. Meningen är inte bara att de ska se till att det är snyggt i våra återvinningsrum, utan även hjälpa till så att alla sorterar rätt.

-Det är viktigt att vi tillsammans sorterar vårt avfall på ett bra och effektiv sätt, inte minst för miljön, säger Muhamad. Idag näthandlar folk så mycket att våra förpackningskärl fullkomligt svämmar över på bara ett par dagar, fortsätter han, det är viktigt att vi viker ihop förpackningarna så det får plats i kärlen. Då blir hanteringen betydligt lättare också.

Soreteringsvärdarna ska vara fyra stycken och jobba i grupp om två. Ännu en värd kommer inom kort att sluta upp med de övriga i gruppen. De kommer att skickas ut i de områdena där behovet av information är störst.

Vecka 22 (28 maj-1 juni) hittar du våra sorteringsvärdar i Andersberg, Sätra och på Norr.
Vecka 23 (4-5 och 7-8 juni) finns de i Hemsta, på Kristinaplan och på Urbergsterrassen.
Vecka 24 (11-15 juni) håller de till i Hedesunda, på Nordost och på Norr.

Gävle Energi renoverar fjärrvärmenätet

Torsdag 31 maj påbörjar Gävle Energi ett stort underhållsarbete på sitt fjärrvärmenät från Solröksgatan 5 genom Vinddraget och vidare mot Norrskensgatan 5.

Arbetet kommer att pågå till oktober.

Vid frågor: kontakta Gävle Energis kundservice på telefon 026 – 17 85 75

Ny dataskyddslag från och med 2018-05-25

Den 25 maj börjar en ny dataskyddsförordning att gälla i hela EU. Den kallas för GDPR, det står för General Data Protection Regulation och ersätter den nuvarande personuppgiftslagen (PuL). Förordningen stärker dina rättigheter och innebär en skärpning för hur personuppgifter får behandlas.

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på det kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och kontaktuppgifter, men även aktiviteter som man gör via digitala kanaler.

Vi på Gavlegårdarna värnar om dina personuppgifter men det är också viktigt för oss att du känner dig trygg med hur vi hanterar dessa. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den information som vi sparar om dig hos oss.

Vi säljer aldrig dina personuppgifter vidare till andra företag.
Vi ser till att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss och att behandlingen följer både gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner.

Läs mer i vår personuppgiftspolicy