Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Ändrade öppettider i samband med Kristi Himmelfärdshelgen

Onsdag 29 maj
08.00-12.00

Torsdag 30 maj
Stängt

Fredag 31 maj
Receptionen öppen 07.00-16.00.
Telefon stängd.

Måndag 3 juni
07.00-18.00

Dags för Gavlis Summer Camp!

För femte året i rad arrangerar Gavlegårdarna tillsammans med Gefle IF Fotboll Gavlis Summer Camp som är ett kostnadsfritt dagskollo för barn födda 2006, 2007 eller 2008.

Varje morgon kl. 09.00 samlas vi på Sörby IP och sedan hittar vi på något roligt fram till kl. 15. 00. Vi leker, åker på utflykt, provar på olika aktiviteter och sporter eller åker och badar. Vårt mål är att alla barn som är med ska få sin bästa sommar någonsin!

Nu kan du anmäla ditt barn till årets camp som pågår under veckorna 27 – 28.

Antal platser är begränsade och anmälan är bindande. Om du har frågor om Gavlis Summer Camp skicka e-post till: moc.l1558550088iamg@155855008891pma1558550088cremm1558550088ussil1558550088vag1558550088

Anmäl ditt barn här senast den 7 juni >>

Vad du tycker är viktigt för oss!

Vi på Gavlegårdarna vill gärna veta hur våra hyresgäster trivs med sitt boende och vad de tycker om vår service.

Därför skickar vi vår kundenkät till hälften av våra hyresgäster varje år. Inom någon vecka kommer de som får enkäten i år få ett e-postmeddelande som innehåller en länk där man kan svara direkt. Om du inte får något meddelande om enkäten i år så tillhör du de som får svara nästa år.

Vi hoppas verkligen du som får enkäten tar dig tid att svara, för det lönar sig. Hyresgästernas åsikter i enkäten har nämligen stor betydelse för vilka åtgärder vi sen genomför – allt för att öka trivseln för dig och dina grannar!

Nya funktioner på gavlegardarna.se

Vi har nu lanserat några nya funktioner på vår webbplats.

De nya funktionerna är inloggning med mobilt bankID, pdf-faktura och möjligheten att göra en digital fullmakt som signeras med bankID.

BankID har blivit en lösning som blivit en standard för att identifiera sig digitalt och man räknar med att under 2019 så kommer 8 miljoner att ha ett bankID varav 7,5 miljoner har ett mobilt bankID.

BankID används i tjänster hos de flesta myndigheter, kommuner, banker och ett antal övriga tjänster i samhället, inte minst betaltjänster.

Logga in med  mobilt bankID

Gavlegårdarna har nu lanserat möjligheten att logga in på Mina sidor med mobilt bankID. Sedan tidigare har du kunnat ansöka om autogiro med bankID och nu kan du även göra en fullmakt för att hämta ut rekvisition, nycklar, parkeringskort och taggar som du signerar med bankID.

Digital faktura

Från och med juni 2019 slutar vi att skicka ut en pappersfaktura till de kunder som anmäler sig för autogiro. Vi har hittills skickat ut en makulerad pappersfaktura till de som har autogiro vilket vi nu slutar med men ibland så kan man ändå behöva en fakturautskrift, t ex när man ansöker om olika bidrag. Den kan man ta fram på Mina sidor – Min profil och fäller ut den faktura som man behöver skriva ut.

Digital fullmakt

Ibland har man inte möjlighet att besöka oss för att hämta något t ex nycklar eller parkeringskort. Om någon annan ska hämta ut sådant så krävs en fullmakt. För att förenkla för våra kunder så har vi nu skapat en möjlighet att skriva en digital fullmakt som signeras med bankID. Du hittar den bland våra blanketter.

Problem med visning av fler namn i porttelefoner

I vårt senaste Nyhetsbrev berättade vi om nyheten att kunna lägga in upp till fem namn och telefonnummer i porttelefonen i samma familj för att underlätta för familjens besökare.

Tyvärr har vi fått problem med funktionen ute på porttelefonerna då endast ett av namnen dyker upp i displayen. Vi arbetar med att lösa problemet och ber om ursäkt för detta.

Vi återkommer när problemet är löst.

Nu kommer våren på riktigt!

Bil som sopar upp sand
Med våren kommer också gruset fram efter vinterns halkbekämpning.
Vi har påbörjat en grovsopning i våra områden. Den innefattar inte alla småvägar och ytor ännu, men en mer omfattande sopning sker inom några veckor
I början av maj påbörjas sedan sopning av gräsytor (om vädret tillåter).

Nyheter på vår webbplats

Vår webbplats är under ständig utveckling och förändras för att din användarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Idag, torsdag 14 mars, har vi lanserat nydesignade sidor som anpassar sig efter den skärmstorlek det är på enheten du besöker vår webb med.

Läs mer om förändringarna på gavlegardarna.se

Be alltid om legitimation om någon från oss besöker dig

När du som hyresgäst hos Gavlegårdarna får besök av våra medarbetare, eller någon av våra underentreprenörer, tänk då på att be dem legitimerar sig innan du släpper in dem i din bostad. Tyvärr förekommer det att människor utger sig för att komma från oss.

Både Gavlegårdarnas anställda och våra underentreprenörer har alltid en giltig legitimation med sig att visa.

Ny entreprenör för låsarbeten

Gavlegårdarna har skrivit ett nytt avtal avseende låsarbeten, som gäller från 1 februari 2019. Det är företagen Norrskydd (f.d. LåsCity) samt Lås & Nyckel som upphandlats.

Norrskydd kommer att utföra låsarbeten för våra hyresgäster som bor söder om Gavleån.
Under en övergångsperiod kommer Certego, den tidigare entreprenören för södra delen, att i viss mån arbeta vidare innan överlämningen blir helt klar.

För hyresgäster norr om Gavleån fortsätter Lås & Nyckel att serva låsarbeten även i fortsättningen.

Ny entreprenör:

Nätverksträffar för ökad samverkan

I flera av våra stadsdelar pågår det nätverksträffar under året som Gavlegårdarna medverkar i. Syftet med träffarna är att olika föreningar, organisationer och boenden i stadsdelarna ska samlas och tillsammans bidra till ökad samverkan och närvaro. Under träffarna diskuteras det aktiviteter, olika frågor eller situationer som har uppstått eller är på gång.

De nätverk Gavlegårdarna medverkar i heter SNÖ (Gävle Strand, Nordost, och Öster), TIBO (Tillsammans i Bomhus), Sätra nätverket och Andersbergsgruppen. Samtliga nätverk har egna facebooksidor där det går att läsa om vad som sker i stadsdelarna.

Vill du delta i nätverkssamarbetet? Kontakta vår bosociala samordnare: *protected email*

Bilden är från förra veckans nätverksträff med TIBO där bland annat Polis, fritidsgården Legenden, Hyresgästföreningen och Livsmiljö Gävle deltog.