Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Gävle Energi renoverar fjärrvärmenätet

Torsdag 31 maj påbörjar Gävle Energi ett stort underhållsarbete på sitt fjärrvärmenät från Solröksgatan 5 genom Vinddraget och vidare mot Norrskensgatan 5.

Arbetet kommer att pågå till oktober.

Vid frågor: kontakta Gävle Energis kundservice på telefon 026 – 17 85 75

Förlängda öppettider i samband med månadsskiftet

Gavlegårdarnas kundcentrum har den 31 maj och 1 juni öppet från 07.00-18.00.

Heimstaden är köparen av våra fastigheter på Brynäs och Sätra

Det är nu klart att det är fastighetsbolaget Heimstaden som tar över ägandet av fastigheterna från och med den 29 juni.

Fastigheternas adresser är, i Sätra; Norrbågen och Porfyrvägen i Sätra. På Brynäs; Boothsgatan, Ladugatan, S Hospitalsgatan, S Fiskargatan, S Sjötullsgatan och Waldenströmsgatan.

Gavlegårdarnas hyresgäster som bor i de fastigheter som varit till försäljning träffade sin nya fastighetsägare under torsdagskvällen.

Läs mer i pressmeddelandet

Ny dataskyddslag från och med 2018-05-25

Den 25 maj börjar en ny dataskyddsförordning att gälla i hela EU. Den kallas för GDPR, det står för General Data Protection Regulation och ersätter den nuvarande personuppgiftslagen (PuL). Förordningen stärker dina rättigheter och innebär en skärpning för hur personuppgifter får behandlas.

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på det kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och kontaktuppgifter, men även aktiviteter som man gör via digitala kanaler.

Vi på Gavlegårdarna värnar om dina personuppgifter men det är också viktigt för oss att du känner dig trygg med hur vi hanterar dessa. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den information som vi sparar om dig hos oss.

Vi säljer aldrig dina personuppgifter vidare till andra företag.
Vi ser till att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss och att behandlingen följer både gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner.

Läs mer i vår personuppgiftspolicy

Nu startar mätningar av våra ytor med drönare

Med start måndag 21 maj kommer vi, tillsammans med Gävle kommun, att påbörja mätning av Gavlegårdarnas ytor i Forsbacka. Det kommer vi att utföra med drönare.


Användning av drönare för mätning är ett komplement till traditionell mätning med totalstation eller GPS. Att använda en drönare är en mycket snabbare metod för insamling av geografisk information jämfört med traditionell mätning.

Drönaren kommer att flyga på ca 70 meters höjd under inmätningen, så bli inte rädd om det surrar i luften.

Efter att Forsbacka mätts av fortsätter vi inåt mot Gävle med Valbo, Hagaström, Sätra och så vidare.

Läs mer om Gävle kommuns användning av drönare

Se till att grillen inte orsakar onödiga bränder

Varma vårdagar och sköna sommarkvällar är som gjorda för grillning. Men det finns en hel del du måste tänka på, inte bara under grillningen, utan även när du grillat klart.

Det är alltid du som använder grillen som är skyldig att se till att kolen är ordentligt släckt innan du går ifrån den. Lämna aldrig en glödande grill utan uppsikt.
Använder du engångsgrill är det ännu viktigare att du hanterar den på ett korrekt sätt när du grillat. Den måste vara ordentligt släckt, helst genom att dränkas in i vatten. Följ alltid bruksanvisningen på förpackningen.

När du återvinner engångsgrillen får du absolut inte slänga den bland hushållssoporna, den ska sorteras som metallavfall. Finns det minsta glöd kvar i kolet kommer den sannolikt att fatta eld på eventuellt brännbart om den kastas bland övrigt avfall. Helst ska den placeras i särskilda kärl för just engångsgrillar, där sådana kärl finns.

Sandupptagningen i Gavlegårdarnas områden har startat

Årets vinter har varit både lång och mycket, det har gjort att upptagningen av sanden i våra områden inte kunnat starta förrän nu.

Vi beräknar att det är runt 4 000 ton sand som ska tas bort från våra bostadsområden och det kommer att ta tid. Vi beräknar att den första grovupptagningen ska vara gjord till mitten av maj. Efter det rengörs gräsmattorna, som i dagsläget har för mycket snö kvar för att kunna sopas.

Körschemat för Gavlegårdarnas sandupptagning ser ut på följande sätt: Andersberg, Brynäs, Bomhus och Norr startas måndag 16 april. Därefter sopas Almvägen, Sörby, Kristinaplan, Söder, Öster/Gävle Strand, Sätra, Valbo och Forsbacka.

All sand som legat på de isiga vägarna under vintern återanvänds och blir lämpligt fyllnadsmaterial.
Våra entreprenörer som utför upptagningsjobb är bland andra Gävle Alltransport, Höga Kusten och ILA.

Invigning av nya återvinningsrum på Nordost

Lördagen den 14 april i strålande sol så invigdes de nya återvinningsrummen

Många kom ut i det fina vädret och bjöds på dans, sång, teater, fika och kön ringlade lång till samosaserveringen.

Barnen på Rapatac stod för uppträdandena och Nordost fick också sin egen sång om återvinning.

Nu släpper vi lägenheterna i vårt nya Trygghetsboende

E-postservern gavle.to upphör 15 maj 2018

Våra kunder har sedan 90-talet kostnadsfritt kunnat skapa e-postadresser med ändelsen @gavle.to. Det har hänt mycket inom utvecklingen av dessa tjänster och idag finns det e-posttjänster som är betydligt bättre än vad vi kan erbjuda, varför vi har beslutat att avveckla gavle.to.

Om du har en @gavle.to adress så bör du göra några saker innan dess:

  • Skaffa en ny e-postadress och för över de mejl du vill spara till den nya mejladressen. Det finns många kostnadsfria e-postleverantörer att välja på, t ex gmail.com, hotmail.com eller via din internetleverantör t ex Tele2, Bahnhof, ComHem, T3, Telia osv.
  • meddela vänner och bekanta din nya e-postadress
  • ändra till din nya e-postadress på de ställen där du tidigare uppgivit din gavle.to-adress.
  • Om du har ett konto på gavlegardarna.se och har uppgivit din gavle.to e-postadress som kontaktväg ifall du blir erbjuden en lägenhet, måste du komma ihåg att ändra den före 15 maj! Logga in på Mina sidor på gavlegardarna.se och välj Ändra profil. Där kan du skriva in din nya e-postadress.

Gavlegårdarna har dessvärre ingen möjlighet att erbjuda någon support för att flytta eller lägga upp nya e-postkonton hos annan leverantör. Det måste du som användare göra. För frågor gällande lösenord eller drift av gavle.to kan ni maila oss på support@gavle.to så hjälper vi till.

All e-post raderas från Gavlegårdarnas e-postserver gavle.to den 16 maj 2018.