Hoppa till innehåll

Förlängda öppettider i samband med månadsskifte

Vi byter kommunikationsoperatör

Under ett antal år har Zitius varit vår kommunikationsoperatör. Kommunikationsoperatören är den som tillhandahåller tjänster i vårt bredbandsnät. I och med den upphandling vi gjorde förra året så blir Open Universe vår nya kommunikationsoperatör från 1 april.

Men redan nu med start 16 januari byter Open Universe ut all teknisk utrustning, ett arbete som kommer att pågå fram till början av april. Dessutom läggs alla Zitius kunder över till Open Universe. Arbetet sker löpande enligt tidplan på Open Universe webb.

Arbetet med att byta ut teknikutrustning kommer för våra hyresgäster innebära kortare avbrott i bredbandsleveransen och att mindre störningar kan uppstå. Dessutom kommer möjligheten att ändra abonnemang samt att beställa nya stoppas dagarna innan teknikbytet.

Vid bytet av teknikutrustning så kommer det även att uppstå störningar i webbokningen för tvättstugan där det inte går att boka via Mina sidor men på den fysiska tavlan i tvättstugan fungerar det att boka och avboka tvättider.

Se tidsplan och läs mer om bytet av kommunikationsoperatör

Hyror är klara till bostäderna på Godisfabriken

Nu är hyrorna till våra bostäder på Godisfabriken publicerade i bostadsväljaren. Så snart vi har ett beslutat inflyttningsdatum öppnar vi upp för intresseanmälan till sjuvåningshuset Pralinhuset, som har beräknad inflytt under hösten 2023. Därefter påbörjar vi även uthyrningen av femtonvåningshuset Godispalatset, som har planerad inflytt under vintern 2023.

Vill du veta mer om bostäderna på Godisfabriken? Läs mer i vår bostadsväljare! 

Intresseanmälan är öppen till Södra Hemlingby!

Nu påbörjar vi uthyrningen av den första etappen för de nyproducerade bostäderna i natursköna Södra Hemlingby. Först ut är hus 23 och 25 som har planerad inflytt i juni 2023.

Här bygger vi moderna bostäder i varierande ytor med hög kvalitet på både utrustning och materialval. Med ett kök från Ballingslöv, induktionsspis, diskmaskin och inbyggda vitvaror kan du skapa matmagi i hemmets hjärta! Badrummet har helkaklade väggar, klinker på golvet och badrumsskåp ovanför tvättställ med förvaringsutrymme. Samtliga lägenheter utrustas även med handdukstork, tvättmaskin och torktumlare eller tvättpelare, bänkskiva samt överskåp som skapar en praktisk avlastningsyta i badrummet.

Södra Hemlingby är ett mysigt område av småstadskaraktär med närhet till all tänkbar service runt hörnet vid Hemlingby köpcentrum, naturliv, grönområden och motionsspår. Som hyresgäst hos oss har du även Hemlingborg som granne och där finns förskola, skola, idrottshall samt vård- och omsorgsboende. Med naturen och lugnet som grannar, har du ändå nära till stadslivet i centrala Gävle samt en ny cykelväg och goda kommunikationer som möjliggör ett hållbart resande för dig.

Du kan lämna din intresseanmälan här på vår webbplats samt i bostadsväljaren där du även kan läsa mer om bland annat materialval, interiörer, planlösningar, hyror och bostädernas placering i husen. I bostadsväljaren hittar du även inspirationsbilder samt 360° visning av kök och vardagsrum.

Här kan du läsa mer om våra bostäder i bostadsväljaren.

Inspirationsbild på köket i Södra Hemlingby.

Öppettider under jul- och nyårshelgen

Under jul- och nyårshelgen gör du din felanmälan på 026-17 27 00:
27-30 december kl. 07.00-16.00
2-4 januari kl. 07.00-16.00
5 januari kl. 07.00-12.00
Övriga dagar STÄNGT

Vårt kundcentrum är öppet för besök:
27-30 december kl.10.00-15.00
2 januari kl. 07.00-18.00
3-4 januari kl. 10.00-15.00
5 januari kl. 08.00-12.00
Övriga dagar STÄNGT

Hyror är klara till bostäderna i Södra Hemlingby

Samtal kring hyreshöjningar 2023 pågår med Hyresgästföreningen

Varje år förhandlas hyreshöjningar tillsammans med Hyresgästföreningen. Inför årets förhandlingar har en överenskommelse mellan Sveriges Allmännytta, Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna Sverige slutits och de har enats om grunderna för de årliga förhandlingarna.

Läs mer om Trepartsöverenskommelsen – om de årliga hyresförhandlingarna

Med anledning av läget runt omkring oss i världen har vardagliga kostnader ökat för både enskilda personer och för Gavlegårdarna som bolag. För att vi ska ha möjlighet att framöver underhålla våra fastigheter och förvalta våra bostäder på ett hållbart sätt kommer höjningen av hyran behöva vara högre än vanligt.

Exakt hur hög höjningen blir vet vi i dagsläget inte, det ska bestämmas i dialog med hyresgästföreningen. Som läget är just nu är vi inte helt överens. För att vi ska komma vidare i förhandlingarna har vi därför lämnat ett yrkande på att hyrorna ska höjas med 7,01% från och med 1 januari 2023. Det är alltså den procentsatsen hyran kan komma att höjas med som mest.

En hyreshöjning på 7,01% skulle betyda att snitthyresgästen hos Gavlegårdarna, som idag har en hyra på ca 6 500 kr i månaden, skulle få en ökad hyreskostnad med ca 450 kr per månad. Hyresgästföreningen har ännu inte inkommit med svar på detta bud – eller framfört ett eget motbud.

Nästa steg är nu att vi fortsätter förhandlingarna och ser vad vi landar. Vår förhoppning är att hyrorna ska kunna göras klart inom en snar framtid så vi undviker att det uppstår en retroaktivitet som måste hanteras i särskild ordning.

Förlängda öppettider i samband med månadsskifte

Till dig som har e-faktura hos oss

Med anledning av tekniska problem hos vår leverantör har vi inte haft möjlighet att skicka ut några e-fakturor för december månad. Därför kommer alla som har e-faktura hos oss för säkerhetsskull att få en pappersavi hemskickad.

Vi förstår att det här kan upplevas som lite omständligt och hoppas kunna skicka ut e-fakturorna, om än lite sent. Bra att veta är att du också kan hitta avin och betalningsinformationen under Mina sidor här på webben, säger Klas Uppvall, Enhetschef för Kundcentrum

Du som hyresgäst behöver inte göra en ny anmälan för e-faktura utan nästa månad hoppas vi kunna skicka ut e-fakturor igen. Har du frågor eller funderingar om betalningen, vänligen kontakta vår kundcentrum.

Nu införs avgift för parkering i Hagaström och Valbo

Från och med 16 november införs avgiftsbelagd boende- och besöksparkering i Hagaström och Valbo.

Det innebär att du som boende i området måste ha parkeringstillstånd samt parkeringsbiljett för att parkera din bil och du kan redan nu ansöka om detta. Avgiften införs i våra stadsdelar i olika etapper och i vissa områden där det är gott om parkeringar finns även besöksparkeringar där du kan betala per timme. På länken nedan finns all information om vad förändringen innebär och vad du behöver göra för att fortsätta parkera i området. Där finns också alla länkar för att hitta svar på dina frågor.

Ansök om parkeringstillstånd och köp 30-dagarsbiljett