Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nya hyrorna för 2020 är inte klara

I september 2019 inledde Gavlegårdarna och Hyresgästföreningen förhandlingarna om de nya hyrorna för år 2020.

Gavlegårdarna begärde en hyreshöjning med i genomsnitt 4%, något som beror på flera saker. Under 2020 genomförs en kraftig höjning av taxorna för både avfall, vatten, el och värme. Det här får förstås stor påverkan för Gavlegårdarna som har 14 000 lägenheter i Gävle. Men det är också så att vi vill fortsätta underhålla våra bostäder i den takt som vi har planerat. Samtidigt som våra ägare, Gävle kommun, har ökat sitt avkastningskrav på oss som bolag. Det betyder att vi behöver göra en större ekonomisk vinst än tidigare år. Vinsten bidrar i sin tur till att vi inte behöver låna alla pengar som krävs för att bygga de nya bostäder som Gävle behöver, utan själva kan finansiera delar av projekten.

Hyresgästföreningens motbud låg på en höjning av hyrorna med 1.33%, vilket ledde till att förhandlingarna drog ut på tiden och sedan strandade helt. De medlare som kallats in kunde heller inte lämna ett medlingsbud.

Så vad händer då nu med din hyra?

Ärendet har lämnats över till Hyresmarknadskommittén* för avgörande vid nästa möte den 18 februari. Med största sannolikhet finns det därför ingen överenskommelse klar förrän i mars. Som hyresgäst hos oss får du din nya hyra, tidigast på aprilavin.

*Hyresmarknadskommittén prövar tvister mellan Hyresgästföreningen och allmännyttiga bostadsföretag över hela Sverige.

Problem med postboxar

För närvarande har vi problem med postboxar av märket “DinBox”. Namn på
postboxarna visas inte, men du kan fortfarande öppna din postbox.
Felsökning pågår.

20191230: Uppdaterad info om digital tvättstugebokning!

De tidigare driftproblemen med vår digitala tvättstugebokning ska nu vara lösta. Du kan nu boka tvättider igen. Hör av dig till oss om det inte skulle fungera.

ComHem och TV4 har slutit avtal

ComHem och TV4 har under fredagen gjort en muntlig överenskommelse att starta sändningarna under helgen 21-22 december.
Läs mer om överenskommelsen på ComHems sida.

Till ComHem》

UPPPDATERAD INFO! Försenade hyresavier

Vi har nu publicerat hyrorna på Mina sidor på gavlegardarna.se. Där finns de uppgifter du behöver för att betala in hyran och de uppgifter du kan behöva för t ex försörjningsstöd.
Pappersavierna och e-fakturor har vi fortfarande inte lyckats skapa. Vi återkommer med mer information när vi har något nytt.
Du som har autogiro berörs inte av det här.

TV-kanaler kan komma att stängas ner

Alla Gavlegårdarnas lägenheter är anslutna till Com Hems TV-utbud. Just nu ligger de i förhandlingar med Telia angående rättigheterna för TV4-kanalerna och C More. Om Telia och Com Hem inte kommer fram till en lösning före midnatt 10 december kommer dessa kanaler att stängas ner.

Läs mer om förhandlingarna i länken nedan.

Kontakta Com Hem om ni har frågor om TV-utbudet.

https://www.comhem.se/kundservice/information/aktuellt

Tips till dig som har lägenhetsförråd i källarvåning

På våren och hösten kommer oftast stora regnmängder. Just nu är vi inne i en rätt intensiv regnperiod. Med stora skyfall kan tyvärr också olyckan vara framme i form av översvämningar i just källarutrymmen.

Du som bor i ett hus med förrådet i källaren kan få stora problem om olyckan skulle vara framme.
En bra sak att tänka på är att inte placera sina ägodelar direkt på förrådsgolvet. Skaffa gärna hyllor eller pallar att ställa det på, då minskar du risken att dina ägodelar förstörs. Dessutom slipper du antagligen betala dyra självrisker.
Skulle något dock förstöras vid en översvämning i källarförrådet, måste du genast kontakta ditt försäkringsbolag och anmäla detta. Därefter gör du en skadeanmälan till oss om översvämningen på gavlegardarna.se.

Nyhet för dig som bor i hus med porttelefon

Nu kan du registrera upp till fem namn och telefonnummer i din porttelefon. Det betyder att fler i din familj får sitt namn i porttelefonen och det blir enklare för den som ska besöka någon i din familj.

Gå in under ”Mina sidor” på gavlegardarna.se och ”Profil” och klicka sedan på din lägenhets hyresavtal. Där kan du redigera dina ”Portuppgifter” och lägga in ytterligare fyra namn och telefonnummer.

Nyheter på vår webbplats

Vår webbplats är under ständig utveckling och förändras för att din användarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Idag, torsdag 14 mars, har vi lanserat nydesignade sidor som anpassar sig efter den skärmstorlek det är på enheten du besöker vår webb med.

Läs mer om förändringarna på gavlegardarna.se

Be alltid om legitimation om någon från oss besöker dig

När du som hyresgäst hos Gavlegårdarna får besök av våra medarbetare, eller någon av våra underentreprenörer, tänk då på att be dem legitimerar sig innan du släpper in dem i din bostad. Tyvärr förekommer det att människor utger sig för att komma från oss.

Både Gavlegårdarnas anställda och våra underentreprenörer har alltid en giltig legitimation med sig att visa.