Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

Vi har snökoll på våra områden – så här gör vi när snön faller

Nu har vintern gjort entré i vår del av Sverige – och det ordentligt! För oss är det viktigt att alltid vara beredda – så med hjälp av SMHI håller vi ständig koll på snöprognoserna i vårt område.

Vår beredskap för snö pågår mellan 15 oktober till 30 april och vi har mellan 50 och 60 maskiner som plogar och sandar. Antalet som tas ut i röjningsarbeten beror helt och hållet på mängden snö som kommit. Utöver det har vi ett antal personer som skottar för hand, som också rycker ut när mängden snö blir för stor. Handskottarna prioriterar i första hand entréer och ytorna runt omkring. Med traktorer plogar vi först cykelbanor och gångvägar, därefter parkeringar.
Efter röjningsarbetet sandar vi och blir det uppehåll i snöandet flyttar vi även undan snön som bildat drivor.

Har du en egen parkeringsplats utomhus är det du själv som skottar platsen. Hyr du ett garage eller carport skottar du en halvmeter framför platsen/porten – närmare än så kan snöröjarna nämligen inte gå med sina maskiner.

Om du skottar ren din balkong, se då till att det inte finns någon under som kan få snö eller is i huvudet. Bor du i radhus håller du själv rent framför din grind/entré och vi uppskattar att du inte skottar ut snön på gångvägarna utan lägger den i stället på din tomt.

Vi har omkring 960 fastigheter som ska snöröjas varje gång det kommer snö, så det kanske inte blir skottat och plogat innan du hunnit ut varje dag. Ser det inte plogat eller skottat ut kan vi garantera att vi kommer så fort vi bara hinner.

Vi har snökoll på alla våra områden under beredskapstiden.