Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

Invigning av lekpark avslutar stadsdelsförnyelsen i Sätra

Nu är lekparken, utemiljöerna och gemensamhetsytorna vid Gråstensvägen och Jökelvägen i Sätra färdigställda. Det var den sista etappen i stadsdelsförnyelsen som Gavlegårdarna genomfört etappvis sedan flera år tillbaka och vi firade det under gårdagen med en invigning!

Treffas är namnet på den nya lekparken som nu har öppnat för umgänge, lek och aktivitet för både barn och vuxna. Här finns bland annat en multisportarena, grillplats, kompisgunga, klättertorn, utegym, linbana och pergola. Under firandet spelade Treffens ungdomar och Gavlegårdarna en basketmatch, besökarna gick tipsrunda, Treffen grillade korv och det var full aktivitet vid de nya lekredskapen. Vi presenterade även namnet på lekparken som vi valt utifrån namnförslag som barnen lämnat på fritidsgårdarna i området.

Vi tog i ett tidigt skede hjälp av barnen och ungdomarna i området för att få in önskemål om hur lekparken skulle se ut. Sedan bad vi om hjälp med namnförslaget nu också, cirkeln sluts och stadsdelsförnyelsen i Sätra som pågått i över tio år är nu klar

Iris Karamehmedovic

Avdelningschef på underhållsavdelningen och en av projektledarna för stadsdelsförnyelsen

Stadsdelsförnyelse som skapar hållbarhet

Syftet med projektet har varit att skapa ett hållbart bostadsområde där de boende var delaktiga i utvecklingen av sin närmiljö och att vi kan erbjuda attraktiva bostäder i Sätra. Under tiden för projektet har det även pågått bosociala aktiviteter för att öka tryggheten och engagemanget i stadsdelen. Vi arbetar ständigt med att erbjuda aktiviteter med fokus på barn och ungdomar i våra områden, så även i Sätra. Vi ser en stor möjlighet att utforma sociala ytor som både bjuder in till lek och att personer i olika åldrar kan mötas och bygga relationer.

Projektet har pågått sedan 2009, berört runt 700 bostäder och genomförts i sammanlagt 12 etapper. Målet med den sista etappen var att skapa moderna och funktionella aktivitets- och lekplatser för alla åldrar, samtidigt som vi ville öppna fler möjligheter för umgänge på en plats som redan idag är en naturlig samlingsplats för många.