Gå direkt till innehållet
Till startsida
Mina sidor

2023 – ett år med stora händelser

Året som gått har bjudit på mångsidighet och en hel del nyheter. Det mest efterlängtade är att gamla Läkeroltomten, som under tio år stått tom och öde nu har börjat fyllas av verksamheter, bostäder och människor.
Nyproduktioner och återuppbyggnader har också fått nya hyresgäster och en del firande har året även bjudit på.

I början av 2023 gjorde vi om Gavlegårdarnas populära Nyhetsbrev och skickar ut det till våra hyresgäster digitalt. Det är ett steg i att bli mer miljövänliga och mer aktuella i vad som händer i vår verksamhet. Än är det några kvar som valt att få information i sin fysiska brevlåda, men vi hoppas och tror att fler tänker på miljön och ändrar sätt att få sin information så vi kan skicka allt via e-post till våra hyresgäster.

Måndag 5 juni, dagen före Sveriges nationaldag, gick larm om att en bostad i stadsdelen Sätra brann. Ingen visste riktigt i vilken omfattning men det visade sig att tolv bostäder i en radhuslänga förstördes i branden och att ytterligare tolv blev obeboeliga på grund av vattenskador från släckningsarbetet.
Sammanlagt påverkades 24 familjer. Gavlegårdarna var snabbt där och upprättade en samlingsplats, där arbetet med att hitta nya eller tillfälliga boenden genast startade. Vi lyckades inom ett par veckor hitta nya boenden åt alla de familjer som drabbades den dagen.
Återställningen av bostäderna i den skadade längan och arbetet med att återuppbygga den nedbrunna byggnaden pågår.

Godisfabriken får liv

På Godisfabriken, gamla Läkerolfabriken, öppnade i april en efterlängtad dagligvaruhandlare sitt ICA Ahlgrens. Köerna ringlade långa för att få en första besiktning av de nyfikna gävleborna. Under året har fler verksamheter sedan intagit området och verkligen fått det att leva upp. Frisersalongen Brynäs Salongen och kafé Pralinen Coffee är det senaste tillskotten på området. Ahlgrens Hotell Bed & Breakfast, med sina 34 rum, öppnade också upp sin verksamhet i somras. Ett efterlängtat tillskott på övernattningsmöjligheter i staden.

Ett av det mest efterlängtade till området, och i hela Gävle, har varit att få en riktig saluhall. Det har Diléns Gourmandis nu sett till att vi fått, då de öppnade sin verksamhet i gamla packhallen på området i november.
Sedan tidigare har även verksamheterna Omvårdnad och Gävle Parkeringsservice flyttat in sina kontor i våra gamla tegelbyggnader på Godisfabriken.

Nyinflyttning och återvändare

I Sätra ligger också Gavlegårdarnas första trygghetsboende Tickselbo. Precis bakom centrumbyggnaden, bredvid våra tre vita höghus bor 64 personer från 65 år och uppåt. Det är nu hela tio år sedan invigningen av Tickselbo skedde och det firades under hösten med buller och bång.
Våra första el-laddare för laddhybridbilar och elbilar har också invigts. Vi har valt att ha dessa i så kallade ”kluster” i stadsdelen Andersberg och på Urbergsterrassen.

I mitten av november presenterade vi också vår nydesignade webbsida, som rensats och fräschats upp för att bli en enklare och mer välkomnande plats när våra hyresgäster söker sin information.
2023 har varit ett år som gett oss mycket positivt att komma ihåg och som givit oss många avslut på långa projekt.

Nu ser vi fram emot ett nytt och fantastiskt år och önskar alla våra hyresgäster en god fortsättning på det nya året!