Hoppa till innehåll

Planerad utveckling i Valbo

Markheden i Valbo Gavlegårdarna ser kontinuerligt över efterfrågan och tillgången på bostäder i vårt upptagningsområde. Den sammantagna bilden visar att Valbo är ett attraktivt område att bo i, men där det idag finns för få lägenheter med bra tillgänglighet. Vi planerar nu att bygga 200 moderna lägenheter i området med start 2026.

Gavlegårdarna har under en tid utrett möjligheterna att renovera nio hus på Markheden 4:55. Fastighetsbeteckningen Markheden 4:55 innefattar adresserna Harbovägen 14, 16, 18 och 20, Fårbovägen 8 och Trädgårdsvägen 11, 13, 15 och 17 i centrala Valbo.

Utredningen har gjorts för att se om vi skulle kunna ge husen, området och framförallt våra hyresgäster en högre standard och en tillgänglighet som uppfyller dagens krav.

Utredningen visade att en sådan renovering av de befintliga husen inte skulle kunna genomföras. Trapphusen är trånga och saknar hiss, energiförbrukningen är hög och ventilationstekniken föråldrad. Husen är dessutom byggda på ett sätt som gör ett renoveringsprojekt ekonomiskt ohållbart. Det blir helt enkelt omöjligt att med en renovering uppfylla dagens miljö- och tillgänglighetskrav.

Det här betyder att vi kommer att behöva riva dessa nio hus för att ge plats för nybyggnation på samma plats.
Rivningen kan påbörjas tidigast hösten 2025.

Vad innebär detta för våra hyresgäster på dessa adresser?

Alla som bor på Harbovägen 14, 16, 18 och 20, Fårbovägen 8 och Trädgårdsvägen 11, 13, 15 och 17 kommer nu att behöva påbörja sökandet efter ett nytt boende. Gavlegårdarna kommer givetvis att ställa upp med det vi kan göra för att underlätta både i sökandet efter en ny bostad och en flytt för våra berörda hyresgäster.

Alla berörda hyresgäster har fått information om planerna för området och en kontaktperson som de kan prata med om de har frågor och funderingar om vad som händer kring deras bostad.


Markheden arkitektritad bild


KONTAKT

Har du en fråga angående rivningsprojektet kan du skicka ett e-postmeddelande till oss, så ska vi försöka besvara din fråga.

E-posta din fråga till:

Märk meddelandet med ”Markheden”.