Hoppa till innehåll

Hamiltongatan

Gavlegårdarna har sedan tidigare flera hus längs Hamiltongatan på Söder, ett eftertraktat läge. Huset på Hamiltongatan 22, i korsningen med Timmermansgatan, har dock alltid varit kontor. Senast är det Gävle kommun Omvårdnad som suttit här.

När huset nu byggs om ges, förutom nyrenoverade kontorsplatser i entréplan, även plats för 23 lägenheter på ett-tre rum och kök, 25-65 kvadratmeter. Alla lägenheter mot gården har balkong, de som vetter mot gatan får en fransk balkong. Två mindre lägenheter med uteplats mot husets baksida läggs i entréplan. Alla lägenheter har öppen planlösning och utrustas med bland annat parkettgolv, ljusgrå väggar och diskmaskin.

På husets tak anläggs en grön miljö med växthus och en uteplats som hyresgästerna kan använda.

Lägenheterna på Hamiltongatan släpptes för intresseanmälan våren 2021 och inflyttning sker i slutet av samma år.

Eftersom lägenheterna fortfarande renoveras – och är en byggarbetsplats – kommer du som blir erbjuden en lägenhet tyvärr inte att kunna erbjudas någon visning.

Förtur till dig mellan 18 och 26 år

Du som är mellan 18 och 26 år har nu en unik möjlighet att få förtur till en lägenhet på Hamiltongatan 22. Av de totalt 23 lägenheterna i huset har vi tagit undan fem stycken för förturen, så dessa fem är det bara 18-26-åringar som kan anmäla intresse på. Är det fler än en person som anmäler intresse för en viss lägenhet, gäller den vanliga principen att det är den med flest köpoäng som blir erbjuden lägenheten.

För att inte de äldsta ska få alla lägenheterna för att de har längst kötid, dvs flest poäng, delar vi upp de sökande i två grupper. För gruppen 18-22 år finns en etta och en tvåa att söka, och för gruppen 23-26 år en etta, en tvåa och en trea. Åldern räknas utifrån den dag man anmäler intresse på bostaden – man ska alltså befinna sig inom åldersspannet den dag man skickar in sin intresseanmälan.

När bostäderna väl hyrts ut, löper de på som vilket hyreskontrakt som helst. När den som fick förturen en dag vill flytta därifrån går lägenheten tillbaka till vanlig uthyrning. Det är alltså inte frågan om några speciella ungdomslägenheter där det alltid kommer att bo 18-26-åringar, utan detta är en tillfällig kampanj.