Gavlegårdarna planerar att sälja 803 bostäder

Bild på Sätra och BrynäsGävle växer och efterfrågan på boende och hyresrätter är stor. Vi behöver bygga mycket, nytt och snabbt. Gavlegårdarna har lagt fram ett förslag på att sälja 803 lägenheter för att kunna bygga fler lägenheter.

Det råder bostadsbrist i Gävle och alla som köar för en bostad får vänta länge. Bakgrunden till försäljningen är att Gavlegårdarna behöver kapital till nyproduktion av bostäder för att företaget ska nå målet att bygga 750 lägenheter till 2020. Kapitalet kommer att bidra till finansieringen av nyproduktion och investeringar i befintliga fastigheter.

Även efter en eventuell försäljning förblir Gavlegårdarna en stor fastighetsägare i bostadsområdena Sätra, Brynäs och i Gävle.
Fastigheterna som är aktuella i förslaget ligger på adresserna; Norrbågen och Porfyrvägen i Sätra. På Brynäs ligger fastigheterna på; Boothsgatan, Ladugatan, S Hospitalsgatan, S Fiskargatan, S Sjötullsgatan och Waldenströmsgatan.

Läs mer i pressmeddelandet>>

Idag finns inte så mycket mer att informera än det vi går ut med i pressmeddelandet, vi håller vår webb uppdaterad med information.