Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Andersbergsprojektet och Paletten

Bland Gavlegårdarnas hyresgäster finns många krafter som på olika sätt engagerar sig för den stadsdel de bor i. Genom sina bosociala avtal stödjer Gavlegårdarna många idéer och projekt som bidrar till en bättre livsmiljö för hyresgäster och människor. Andersberg och Sätra är exempel på områden där många aktörer gått samman för att skapa trygghet, gemenskap och aktiviteter.

Genom Andersbergsprojektet – där Hyresgästföreningen, Gavlegårdarna, biblioteket och familjecentralen ingår i styrgruppen – kan boende i stadsdelen på ett enkelt sätt söka pengar för olika typer av arrangemang som kommer alla boende till del . Klädbytardag, loppis, fotoutställning med positiva bilder från Andersberg samt nattvandring är exempel på genomförda projekt med goda resultat.

I Sätra finns mötesplatsen Paletten där en mängd aktiviteter erbjuds hyresgästerna – helt gratis. Studieförbundet ABF står för driften och projektet stöttas av Gavlegårdarna som också renoverat lokalerna under år 2015. Här finns fika och sopplunch, biljardbord, surfstationer och ett vardagsrum med tv för de hyresgäster vars lägenheter just nu stamrenoveras. På Paletten erbjuds allt från gemensam läxläsning till barnaktiviteter.