Hoppa till innehåll

Vattnet i magasinen sjunker

När värmen ligger på, som den gjort nu en tid, sjunker vattnet snabbt i de magasin som försörjer oss med dricksvatten. Det livsviktiga vattnet ska räcka till många och tillsammans kan vi hjälpas åt att hålla nivåerna i magasinen.

I våra områden har vi i våra utemiljöer investerat mycket för att du som hyresgäst ska kunna känna dig nöjd, trygg och kunna njuta av vackra blommor och planteringar.
På Nordost investerade vi förra året i två egna vattentankar under marken där vi samlar regnvatten och smältvatten för att sedan använda det vid bevattningar av utemiljöerna på Nordost. Förhoppningsvis kommer vi att bygga ut detta i andra områden där det är möjligt.

Vi använder dessutom åvatten som vi transporterar ut till bostadsområden för att göra vårt till att spara på dricksvattnet. Men på många ställen har vi tyvärr idag inga andra möjligheter än att tvingas använda vatten från hushållen, detta för att växterna inte ska dö och vi måste investera nya planteringar. Men vi gör vad vi kan hela tiden och vi fortsätter att utveckla så att vi kan ta tillvara på det vatten som kommer från skyn och från våra vattendrag i området.

Vi hoppas att vi tillsammans kan hjälpas åt att spara det vi kan genom att exempelvis inte duscha för ofta och länge, inte låta vattenkranarna stå och rinna i onödan och framför allt inte fylla stora pooler med färskvattnet.

En skön sommar önskar Utemiljögruppen på Gavlegårdarna