Hoppa till innehåll

Temperaturen går upp och ned både inne och ute

Schematisk bild av värmesystem Nu är hösten här och det blir kallare på nätterna och förhoppningsvis lite varmare på dagarna.

Nu kommer också frågor och inlägg om varför elementen är avstängda i våra bostäder. Svaret är – vi stänger inte av några element manuellt.

Värmen i alla våra fastigheter styrs automatiskt av givare som finns placerade på ditt hus. Det är utetemperaturen i kombination med medeltemperaturen i byggnaden som styr innetemperaturen.
Däremot kan det ta en stund för systemen att hitta rätt balans och därför upplever vi att det blir lägre temperaturer i bostaden. Men systemet ska rätta till detta på någon dag.
Alla våra bostäder är inställda på att ge en innetemperatur på mellan 20-22 grader, det är ett beslut som tagits tillsammans med Hyresgästföreningen.

Fjärrvärmen till våra bostäder köper vi från Gävle Energi. Därför kan vi också erbjuda, sedan 2018, en hundra procent (100%) fossilfri fjärrvärme i lägenheterna. Det är vi riktigt stolta över.
Eftersom alla våra bostäder är utrustade med uppkopplade temperaturgivare kan vi också med hjälp av ett styrsystem se temperaturen i varje lägenhet i realtid.

Upplever du att det inte blir varmare i din bostad kan du alltid mäta innetemperaturen för att vara på den säkra sidan. Placera en termometer mitt i rummet på cirka 0,6 meters höjd från golvet. Visar termometern under 20 grader flera dagar i sträck kontaktar du vårt Kundcentrum på 026-17 27 00 eller gör en felanmälan på gavlegardarna.se. Då kommer vi hem till dig och undersöker vad som kan vara fel.

Det finns en del saker du kan göra själv för att få ett bättre inomhusklimat >>