Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nya funktioner på gavlegardarna.se

Vi har nu lanserat några nya funktioner på vår webbplats.

De nya funktionerna är inloggning med mobilt bankID, pdf-faktura och möjligheten att göra en digital fullmakt som signeras med bankID.

BankID har blivit en lösning som blivit en standard för att identifiera sig digitalt och man räknar med att under 2019 så kommer 8 miljoner att ha ett bankID varav 7,5 miljoner har ett mobilt bankID.

BankID används i tjänster hos de flesta myndigheter, kommuner, banker och ett antal övriga tjänster i samhället, inte minst betaltjänster.

Logga in med  mobilt bankID

Gavlegårdarna har nu lanserat möjligheten att logga in på Mina sidor med mobilt bankID. Sedan tidigare har du kunnat ansöka om autogiro med bankID och nu kan du även göra en fullmakt för att hämta ut rekvisition, nycklar, parkeringskort och taggar som du signerar med bankID.

Digital faktura

Från och med juni 2019 slutar vi att skicka ut en pappersfaktura till de kunder som anmäler sig för autogiro. Vi har hittills skickat ut en makulerad pappersfaktura till de som har autogiro vilket vi nu slutar med men ibland så kan man ändå behöva en fakturautskrift, t ex när man ansöker om olika bidrag. Den kan man ta fram på Mina sidor – Min profil och fäller ut den faktura som man behöver skriva ut.

Digital fullmakt

Ibland har man inte möjlighet att besöka oss för att hämta något t ex nycklar eller parkeringskort. Om någon annan ska hämta ut sådant så krävs en fullmakt. För att förenkla för våra kunder så har vi nu skapat en möjlighet att skriva en digital fullmakt som signeras med bankID. Du hittar den bland våra blanketter.