Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Bytestorget upphör

23 april 2018 upphör tjänsten Bytestorget. Du som redan lagt in en annons kommer att ha den kvar tiden ut (två månader från att du registrerat den, eller längst t o m 23 april).

I samband med att vi lanserar Gavlegårdarnas nya hemsida väljer vi att avveckla bytestorget för att istället fokusera på och fortsätta att utveckla vårt huvuduppdrag; att förmedla bostäder via köpoäng.

Fortfarande möjligt att byta lägenhet

Du som hyresgäst har fortfarande möjlighet att byta lägenhet med någon annan som bor hos antingen Gavlegårdarna eller annan hyresvärd. Bytestorget erbjöd enbart möjligheten att byta mellan andra hyresgäster hos Gavlegårdarna. Det finns en rad andra aktörer som erbjuder annonsering för lägenhetsbyten mellan olika hyresvärdar, både gratis och till en kostnad.

Observera att det enligt lag är upp till fastighetsägaren att godkänna lägenhetsbyten. För att få genomföra ett byte av bostad krävs att man har beaktansvärda skäl för bytet. Som beaktansvärda skäl räknas bland annat att familjen har blivit större, att man har fått förändrade ekonomiska villkor eller att man av medicinska skäl behöver annat boende.

Så här gör du om du hittat någon att byta bostad med

Fyll i vår blankett för direktbyte och skicka eller lämna den till vårt Kundcentrum. Kom ihåg att den ska fyllas i av både dig och den du ska byta bostad med. För att få teckna nytt hyreskontrakt med Gavlegårdarna måste du ha en gällande hemförsäkring.

Läs mer om lägenhetsbyte