Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Barn på Nordost tog första spadtaget för nya Cirkusgården

Ca 150 personer kom till första spadtaget för Cirkusgården på Nordost, torsdag 13 september. Runt 30 barn hjälptes åt att ta det första spadtaget. Det var liv och rörelse och många intresserade kom ut för att höra mer vad som kommer att hända. Hans Lundberg projektledare på Gavlegårdarna, iförd clownnäsa dagen till ära, berättade om det arbete som lagts ned tillsammans med boende på Nordost för att forma parken efter allas önskemål.

Bland annat så kommer gården att få en klätterställning, nergrävd studsmatta, utegym för alla åldrar, sittbänk och kullar med gömställen. De som barnen på Nordost önskade allra mest var en kompisgunga som också kommer att finnas på gården. Vid torgytan kommer det att bli en asfalterad gång- cykelväg, scen för spontana uppträdanden, grillplatser, torgstånd och bord och stolar.

På plats under kvällen var personal från Gavlegårdarna, en trollkarl, ansiktsmålare och ungdomar från Nycirkuskompaniet. Det bjöds bland annat på fika och uppträdanden. Barnen på Nordost fick rita siffror och bokstäver som sedan kommer att ligga till grund för nummerskyltarna på husen.

Äntligen är första spadtaget taget för att bygga den nya mötesplatsen på Nordost. Allt blir klart att leka med under november-december, utom gräs som läggs i vår.

Ann-Marie Nilsson som har bott 46 år på Nordost och har trivts hela tiden, hon ser fram emot nya parken. Rose-Marie Söderkvist ser också fram emot att kunna gå ut och grilla och sitta i parken.

Sinan Mauf imponerades av Herr Långben.

Susanna Kaimazova var med och grävde.

Alla barn som hjälpte till att gräva fick varsin gul bygghjälm.