Hoppa till innehåll

Nya uthyrningsregler

Nu blir det lättare att känna sig hemma!

Läs mer om våra nya
uthyrningsregler och dina fördelar

Du ska inte bara hitta en bostad, du vill också hitta rätt bostad. Kanske är du ung och inte hunnit samla så många poäng i kön. Kanske har du en lägenhet, men känner att du inte riktigt vågar – eller kan – flytta.

Gävle mår bra av en bostadsmarknad där fler rör på sig. Nu ändrar vi våra uthyrningsregler och gör det lite lättare.

bild på pil som länkar vidare ner på sidan

Tangentbord och tecknade möbler

FLER KÖER GÖR DET
LÄTTARE ATT HITTA RÄTT

Nu gör vi om vår bostadskö till fyra. Bostad, student, fordonsplats och förråd får alla varsin. Du nollar bara dina poäng i den kö där du fått ett avtal, i de övriga fortsätter du att samla. Det här gör att studenter och unga i Startbo-lägenhet får behålla sina poäng i den vanliga bostadskön.

Alla hyresgäster får också större möjlighet att hitta en fordonsplats eller ett förråd, nära sin bostad. De poäng du samlat fram till idag registreras automatiskt i alla fyra köerna, du behöver inte göra någonting.

bild på pil som länkar vidare ner på sidan

Bil med tecknad parkeringsplats

LÄTTARE ATT HITTA
FORDONSPLATS NÄRA DIG

Med våra nya uthyrningsregler samlar du poäng för bil och bostad i olika köer.
När du får en bostad nollas du där, men behåller dina poäng i kön för fordonsplats. Du kan i lugn och ro söka ett garage eller p-plats nära din bostad.
Våra fordonsplatser är till för dig som hyr en bostad hos Gavlegårdarna. Från och med nu hyrs de därför bara ut till dig. Det här gör vi för att vi vill att fordonplatserna, så långt det är möjligt, ska användas av våra hyresgäster. Även det ger dig större chans att hitta det du söker.

Lediga fordonsplatser just nu

Vad gäller när du hyr fordonplats?

bild på pil som länkar vidare ner på sidan

Medelålders par stående mellan tecknade höghus

LÄTTARE ATT FLYTTA
MELLAN VÅRA BOSTÄDER

Bor du hos oss och har hittat din drömlägenhet? Väljer du att ta en ny bostad har du möjlighet att korta uppsägningstiden på den du har idag – från tre till två månader. Kravet är att båda avtalen, det nya och det gamla, står på dig.

Vi vill helt enkelt att dubbla hyror inte ska vara ett hinder för den som vill flytta inom Gavlegårdarna. Ju fler som rör på sig, desto fler har i slutänden chans att hitta en bostad.

Vad gäller vid internflytt?

bild på pil som länkar vidare ner på sidan

Ung man som hoppar över tecknade flyttkartonger

LÄTTARE ATT HITTA BOSTAD
MED SNABB INFLYTT

Saknar du ett eget boende eller har få poäng i bostadskön? Din fördel är att du ofta kan tacka ja till en bostad på kort varsel. Nu märker vi alla lediga bostäder med Snabb inflytt på vår hemsida och gör dem lättare att hitta.

Samtidigt begränsar vi möjligheten att flytta fram inflyttningsdatum för den som redan har ett boende och tackar ja till ett nytt. På så sätt hjälper vi människor som verkligen behöver en bostad, men idag har mindre chanser att lyckas.

Ledig bostäder med Snabb inflytt just nu

bild på pil som länkar vidare ner på sidan

Ungdomar som tittar i en mobil

ÄR DU MELLAN 18-25 ÅR?
ELLER PLUGGAR DU PÅ HÖGSKOLAN?

Här är fler nyheter som gör det lättare för dig att hitta en bostad

Kvinnlig student omgiven av teckande möbler

LÄTTARE FÖR STUDENTER
SOM VILL BO KVAR I GÄVLE

Med fler köer öppnas fler möjligheter. När du fått en studentbostad nollas dina poäng där, men du har kvar dina poäng i den vanliga bostadskön. Poängen växer sedan för varje dag du pluggar.

För den växande staden Gävle är det positivt om fler studenter trivs och vill stanna kvar, även efter examen. Hittar du en bostad där du kan känna dig hemma,
blir ditt val kanske lite enklare.

Vad gäller när du bor i studentbostad?

bild på pil som länkar vidare ner på sidan

Ung man med tecknade figurer

LÄTTARE ATT HITTA
LÄGENHET EFTER START-BO

Om du är 18-25 år och får en Startbo-lägenhet nollas inte dina poäng i bostadskön. De fortsätter tvärtom att växa medan du prövar dina vingar i eget bo. När du fyller 25 blir det därför lättare att hitta en vanlig lägenhet – och när du lämnar din Startbo får fler unga i sin tur chans att flytta hemifrån.

Lediga Startbo-lägenheter just nu

MEN VARFÖR GÖR VI ALLT DET HÄR?

Att flytta kan vara något av det jobbigaste som finns, många skriver under på det.
Men minst lika många, önskar inget hellre än att de kunde.

Vi är många som vill bo i Gävle, men det är långt ifrån lätt för alla att hitta den bostad de behöver och vill ha. På Gavlegårdarna ska vi göra vad vi kan för att människor ska komma in på bostadsmarknaden. Samtidigt ska de som redan har ett boende också känna att de kan röra på sig. För den som hittar en ny lägenhet lämnar en annan bostad bakom sig – och där kan någon annan flytta in.

Alla nya uthyrningsregler har därför samma mål. Så många som möjligt ska ha lättare att hitta en bostad där de kan känna sig hemma.

Vägghylla med tecknade akvarier som fisk hoppar mellan

""

""

www.gavlegardarna.se