Hoppa till innehåll

Trygghetsboende

Bostäder med aktiv gemenskap för dig som fyllt 65

Du som fyllt 65 år och där ingen i hushållet är yngre än 55 år kan söka en bostad i våra trygghetsboenden. Som hyresgäst i ett av våra trygghetsboenden har du din egen lägenhet – ett, två eller tre rum och kök, det väljer du själv. Trygghetsboende innebär att du bor i ett boende med extra hög tillgänglighetsanpassning. I boendet finns gemensamhetslokaler där du tillsammans med dina grannar kan umgås och arrangera aktiviteter. I Trygghetsboende finns också en anställd trivselvärd som hjälper till med att samordna och arrangera aktiviteter. Ni har även tillgång till en samlingslokal, gästlägenhet, bastu, relax och uterum.
Med ett trygghetsboende får du med andra ord din egen lägenhet – plus ett antal mervärden.

I dagsläget har vi två trygghetsboenden – ett på Pukslagarvägen i Bomhus och Tickselbo i Sätra.
Tickselbo ligger alldeles intill Sätra centrum där det finns affärer och service, men också bra kommunikationer till Gävles centrala delar samt sjukhuset. Stadsdelen Sätra har massor att erbjuda i form av promenadstråk, elljusspår, närheten till Gavlerinken och Gävletravet.

Besöker du trygghetsboendet på Pukslagarvägen i Bomhus kommer du nog slås av att utemiljön är något alldeles extra. Vi har tillsammans med en landskapsarkitekt arbetat fram en gemensam trädgård med gott om kvaliteter för den som vill aktivera sig – med grannarna, barnbarnen eller på egen hand. Eller vad sägs om en mysig pergola att dricka eftermiddagskaffet i, ett utegym, en boulebana, flera sorters äppelträd, plommon, päron, vindruvor, körsbär, vinbär och krusbär. En egen odlingslåda för den som känner för att odla sina egna kryddor eller grönsaker. Växter som inte bara är vackra och luktar gott utan även drar till sig fjärilar. En gemensam grillplats där man kan grilla och ha trevligt tillsammans under ljumma sommarkvällar.