Hoppa till innehåll

Studentbostad – det här gäller

Oftast gäller samma regler och information för studentboenden som andra boenden hos oss, men det finns vissa saker som skiljer sig.

Andrahandsuthyrning student

För att hyra ut din studentbostad i andrahand behöver du ett godkännande från Gavlegårdarna. När du lämnar in en ansökan om att få hyra ut i andrahand måste du ange anledningen till varför du vill hyra ut ditt boende. Exempel på anledning är om du ska studera eller jobba på annan ort eller i ett annat land.

Uthyrningstiden måste vara minst en termin, vi godkänner inte andrahandsuthyrning under sommarens studieuppehåll. Den som vill hyra en bostad i andra hand måste också uppfylla våra krav för att få hyra en studentbostad. Den som hyr ut i andrahand ansvarar för lägenheten, bland annat för att hyran betalas i tid och för störningar. Om du hyr eller lånar ut din bostad utan att ha fått ett skriftligt tillstånd av Gavlegårdarna, är det en olovlig andrahandsuthyrning och kan leda till att vi säger upp ditt hyresavtal.

Ladda ner blankett för ansökan att hyra ut i andrahand

Inneboende

Du som bor i en studentbostad där du hyr ett rum i en delad lägenhet med andra får inte ha någon inneboende/sambo hos dig. Om du har önskemål eller behov av att ha inneboende/sambo krävs att du byter bostad till en egen lägenhet.

Om du bor i en studentbostad där du ensam hyr lägenheten får du ha en inneboende/sambo hos dig om du följer våra regler om trångboddhet och inte tar ut en oskälig hyra av den som bor inneboende. Det får heller inte bli ett men för oss som hyresvärd, exempelvis störningar eller slitage på bostaden.

Bredband

Bredband ingår i alla våra studentlägenheter. Leverantör av bredbandet är Bahnhof. Hastigheten på tjänsten är 100/10 Mb/s och det är ett fast abonnemang. Det innebär att du inte kan beställa en annan tjänst med t ex högre hastighet av Bahnhof.

Har du problem med bredbandet gör du en felanmälan direkt till Bahnhof på tel 010510 00 00.

El

Elen ingår i hyran på våra studentbostäder i Sätra (Campus Sätra) samt på Gustavsgatan 16 (Westergrenska). Elen ingår INTE i hyran på Fridstaplan 6-8 (Ericssonska) eller Sörbygatan 64 (Rostock). Där måste du själv teckna ett elavtal. Det gör du enklast via Gävle Energi på 026-17 85 75 eller via deras webbplats www.gavleenergi.se.

Persienner

Persienner ingår i våra möblerade studentrum. I de omöblerade studentboendena får hyresgästerna själva ordna med persienner, det är ingenting som ingår som standardutrustning i våra bostäder.

Tvättstugor Sätra

I vissa av våra tvättstugor i Sätra har vi så kallade Drop in-tider. Det innebär att du kan använda din tagg för att öppna dörren, utan att boka tid. Är det ledigt i maskinerna är det bara att börja tvätta. Här nedan ser du vilka av våra tvättstugor som har Drop in-tider:

  • Pinnmovägen 12 och 18
  • Glaciärvägen 7

Uppsägningstid

Hur lång uppsägningstid du har skiljer sig beroende på vart du bor hos oss, det kan vara 1 eller 3 månader. Logga in på mina sidor för se hur lång uppsägningstid du har eller titta i ditt hyresavtal.

Varmvatten

Ingår i alla studentboenden.