Hoppa till innehåll

Komplementboende

Arbetar du i Gävle men bor någon annanstans? Har du mer än två timmars pendlingstid, enkel resa? Då kan du ansöka om ett komplementboende att använda som övernattningslägenhet.

När du hyr en bostad hos oss har vi regler som säger att det boende du hyr av oss ska vara din huvudsakliga bostad och att du då ska vara folkbokförd på adressen.

Om du redan har en bostad där du är folkbokförd men vill hyra en lägenhet av oss för övernattning kan du ansöka om att få hyra en bostad av oss som ett komplementboende till det boende du har idag. Det krävs då att du har särskilda skäl för detta. Det kan handla om att du arbetar i Gävle och att din huvudsakliga bostad ligger minst 12 mil från Gävle.

För att en bostad ska anses vara ett nödvändigt komplement till din fasta bostad krävs normalt att du övernattar i bostaden minst 2–3 dagar per vecka eller 80–100 dagar per år och att detta sker i samband med arbete eller studier.

Blir du beviljad ett komplementboende kräver vi att det är du – eller du tillsammans med andra – som bor där. Det är inte tillåtet att låna ut eller hyra ut bostaden i andra hand.

För att söka ett komplementboende hos oss behöver du vara registrerad i vår bostadskö, du söker sedan på samma villkor som andra sökande. Vid en avtalsskrivning behöver du kunna uppvisa anställningsintyg samt den folkbokföringsadress du har idag för att vi ska kunna bevilja dig ett komplementboende.