Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Vilka avtal ska du teckna när du flyttar in?

Ditt hem handlar inte bara om själva bostaden. En trivsam och bekväm vardag innehåller så mycket mer, till exempel bredband och kabel-TV. Det finns därmed några avtal du måste teckna med andra leverantörer än Gavlegårdarna.

Elavtal

Gävle Energi ansvarar för elnätet i Gävle kommun. Det är också från dem Gavlegårdarna köper den fjärrvärme som värmer upp din bostad. Som hyresgäst tecknar du sedan ett eget avtal för din hushållsel (lampor, diskmaskin, tvättmaskin, TV med mera). Du kan själv välja mellan de företag som finns på marknaden, gör du inget val kommer du automatiskt att få Gävle Energi. Säger du upp din bostad avslutas elavtalet automatiskt på sista kontraktsdagen. Hyr du av oss i Hamrånge är det Fortum som är din elleverantör om du inte aktivt väljer någon annan aktör.

Gavlegårdarna har vissa fastigheter med så kallad individuell elmätning. När du skriver avtal på din nya bostad får du information om vad som gäller för dig.

Hemförsäkring

Alla hyresgäster hos Gavlegårdarna måste ha en giltig hemförsäkring. Det är ett villkor för att du ska få ersättning om dina saker försvinner eller blir förstörda. Hemförsäkringen hjälper dig också om det är du som orsakar till exempel en vattenskada eller brand.
Konsumentservice är en oberoende jämförelse- och informationstjänst med inriktning mot privatekonomi. Det fungerar som en konsumentvägledare, där du inför nyteckning eller förändring av din hemförsäkring kan jämföra olika försäkringsbolag och deras villkor.