Hoppa till innehåll

Flytta in

När kontraktet är påskrivet och klart har det blivit dags för dig att flytta in. Det är många saker du ska tänka på och därför listar vi här A till Ö; begrepp du bör känna till, avtal som ska tecknas och annan viktig information för dig som nu ska bli hyresgäst hos oss.

Adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket för att få rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg, eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag.
Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt, på ditt postfack eller ytterdörr.
Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan och du ska ordnar så att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Autogiro eller E-faktura

Vill du underlätta din hyresbetalning erbjuder vi både Autogiro och E-fakturering.
Läs mer om autogiro och e-faktura

Avfall

I samband med din flytt har du kanske en mängd saker som ska slängas. Lämna ditt avfall hos Gästrike återvinnare. För att se öppettider och adress besök deras hemsida www.gastrikeatervinnare.se.

Fakta om din bostad

Bofakta finns till alla Gavlegårdarnas bostäder. Du finner dessa uppgifter när du loggar in på vår hemsida. Där kan du bland annat se lägenhetsytan, på vilken våning lägenheten ligger, när den rustades, hur gamla vitvarorna är och en rad andra fakta.

Flyttstädning

Om du som nyinflyttad är missnöjd med städningen ska du kontakta oss inom två dagar för att göra en felanmälan.

Besiktningsprotokoll och skadeanmälan

Upptäcker du skador som inte är angivna i ditt besiktningsprotokoll, anmäler du det till oss senast 8 dagar efter ditt bostadsavtal börjat gälla. Annars finns risk att du själv blir ersättningsskyldig.
Ditt besiktningsprotokoll kan du se under Mina sidor.

Fordonsplats

Gavlegårdarna har olika typer av fordonsplatser. Det finns garage, parkeringsplatser med motorvärmare till exempel.
Läs mer om vad som gäller när du vill hyra en fordonsplats

Hyresavtal

När du flyttar in hos Gavlegårdarna skriver du på ett hyresavtal som visar att du har rätt att bo i lägenheten/radhuset. Avtalet är en värdehandling.

Namnskylt

Det är vi på Gavlegårdarna som ansvarar för att du får en namnskylt på dörren eller postlådan när du flyttar in. Här kan du också beställa dekaler med texten ”Ingen reklam tack”. Helt kostnadsfritt förstås.

Om du behöver ändra namnet på dörren eller postlådan måste du kontakta vårt kundcentrum

Nycklar

När du flyttar in hos oss får du hämta dina nycklar på vårt kundcentrum, Utanvindsvägen 1, efter kl. 12.00 den 1:a i månaden. Om den 1:a inträffar på en helgdag får du hämta nycklarna efter kl. 12.00 första vardagen efter helgen. För att kvittera ut dina nycklar måste du kunna legitimera dig. Du får tre nycklar till din lägenhet. Behöver du fler kan du hämta en rekvisition på Kundcentrum. Låssmeder och nyckeltillverkare gör inga kopior utan en rekvisition och du betalar själv för nyckelkopior. Alla nycklar, även de du har bekostat själv, måste lämnas in när du flyttar.

Om någon annan person än den som skrivit under avtalet ska kvittera ut nycklar, tagg eller parkeringstillstånd, måste en fullmakt kunna uppvisas.

Var rädd om dina nycklar, tappar du bort en nyckel gör vi ett cylinderbyte. Kostnaden för cylinderbytet kommer vi att fakturera dig. Om du råkar ut för inbrott kan det bli problem med försäkringen om dina nycklar är borta.

Om ni önskar byta nycklar mellan varandra behöver ni fylla i en nyckelkvittens mellan hyresgäster. Det gör avflyttande hyresgäst på vårt Kundcentrum tillsammans med en kundassistent. Hyresgästen behöver då ha med sig alla sina nycklar samt taggar som kvitterades vid inflytt. Kvittensen behöver skrivas under av avflyttande- och inflyttande hyresgäst, och sedan lämnas till Kundcentrum senast kl. 12:00 den 1:a i månaden.

Om du tar emot nycklar av den avflyttande hyresgästen innan ditt avtal börjar gälla, har du ingen möjlighet att klaga på flyttstädningen hos Gavlegårdarna. I samband med att ni kvitterar nycklarna er emellan, godkänner du samtidigt städningen.