Hoppa till innehåll

För dig som ska flytta till Gavlegårdarna

Att flytta innebär inte bara att man ska packa alla sina tillhörigheter, det innebär också att avtal med såväl Gavlegårdarna som andra aktörer måste tecknas.

Hur ställer du dig i vår bostadskö, vilka krav måste du uppfylla för att få hyra av Gavlegårdarna och vad behöver du tänka på inför en flytt?

Så här fungerar vår bostadskö

Har du fyllt 16 år kan du registrera dig i vår bostadskö. Idag, när det finns få lediga lägenheter i Gävle, kan det vara bra att ställa sig i kön även om det inte är aktuellt för dig att flytta till något eget just nu. När du registrerat dig i vår kö kan du logga in på Mina sidor med ditt personnummer samt lösenord. Att stå i Gavlegårdarnas bostadskö är kostnadsfritt.

För att anmäla intresse på en lägenhet, fordonsplats eller något av våra andra objekt måste du ha fyllt 18 år.
Läs mer om hur du gör en intresseanmälan.

Så räknas poängen i bostadskön

Samma dag som du anmäler dig till vårt kundregister börjar du samla köpoäng. Alla som står i vår bostadskö får en poäng per dag. När du får en lägenhet och flyttar in nollställs dina köpoäng och du börjar samla nya. Skulle den fastighet du bor i säljas till annan hyresvärd får du behålla dina insamlade köpoäng.

Aktiveringskrav

För att behålla dina köpoäng och stå kvar som sökande, måste du aktivera ditt konto minst en gång var tolfte månad genom att logga in på “Mina sidor”. Då riskerar du inte att förlora dina köpoäng och din plats i bostadskön. Står du som innehavare av ett bostadsavtal hos oss behöver du inte aktivera ditt konto. Om övriga familjemedlemmar står i bostadskön måste de aktivera sina konton minst en gång var tolfte månad.

Ansvaret att aktivera ditt konto minst en gång var tolfte månad är ditt eget.

Dina poäng är personliga

Dina poäng i bostadskön är bara dina, de kan inte överlåtas till någon annan. Du kan inte heller lägga ihop dina poäng med din sambos/makes/makas för att på så sätt få fler poäng.