Hoppa till innehåll

Vad ingår i din bostad?

Många frågor från dig som hyresgäst handlar om vad som egentligen ingår i hyran, vilken utrustning som är standard och vad du kan välja att köpa till i din bostad. Här nedanför har vi samlat information om vad som ingår i din bostad.

Standardutrustning

I Gavlegårdarnas bostäder finns så kallad standardutrustning. Det betyder att den tillhör bostaden och ska lämnas kvar när du flyttar ut. Hit räknas brandvarnare (din billigaste livförsäkring), hatthylla, badrumsskåp, fastmonterade duschstänger samt i en del lägenheter/radhus, torkställning i badrum.

I vissa av våra bostäder ingår fönsterbrädor och persienner, men det är inte standard överallt som man kanske kan tro. Självklart får du sätta upp egna fönsterbrädor, men tänk på att du kan bli ersättningsskyldig om du tar dem med dig när du flyttar och de lämnar stora hål. Vill du sätta in egna persienner bör du vara noga med att göra det på rätt sätt. Gavlegårdarna servar nämligen inte dig som hyresgäst med underhåll eller reparation av persienner.

Extrautrustning

Många av våra hyresgäster vill ge sin bostad ett extra lyft. Det kan handla om allt från nya tapeter och klinker i hallen till egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Eller kanske en diskmaskin i köket. För att bara nämna några exempel.

Som hyresgäst hos Gavlegårdarna kan du välja bland en mängd produkter och tjänster via vårt Tillval.
Läs mer om Tillval

Du kan också göra arbetet själv, men var då noga med att ta reda på vad som gäller.
Läs mer om vad som gäller när du gör arbetet själv

Förråd & Förvaring

Hyr du din bostad hos oss ingår alltid ett extra förvaringsutrymme. En del av Gavlegårdarnas hus har sina förråd i källaren, andra på vinden. Det som tillhör dig är ofta märkt med ditt lägenhetsnummer.

Det är viktigt att du som hyresgäst inte ställer möbler, vagnar, cyklar eller andra saker utanför ditt förråd. Trappor och gångar är viktiga utrymningsvägar om något händer. Du får självklart heller inte förvara några brandfarliga ämnen i förrådet.