Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Vad får du förändra i din bostad?

Vi är måna om att du ska trivas i din bostad. Som hyresgäst hos Gavlegårdarna har du många möjligheter att förändra ditt boende så att det blir som du vill ha det.

Dörrar

Du kan självklart plocka bort innerdörrar i din bostad, men du måste sätta tillbaka dem innan du flyttar ut. För att du ska slippa ersätta en skadad, förstörd eller i värsta fall försvunnen dörr är ett tips att förvara dem i ditt låsta förråd.

Fönsterbrädor

Fönsterbrädor finns inte alltid som standardutrustning när du flyttar in. Vill du själv bekosta dem är det helt okej men det finns några saker du bör tänka på. Sätter du upp fönsterbrädor som du vill ta med dig den dag du flyttar och det blir stora hål när du tar ned dem så kan du bli skyldig att bekosta arbetet för att återställa skadorna.

Hatthylla

I alla bostäder hos Gavlegårdarna finns en hatthylla i hallen. Om du väljer att montera en egen, tänk på att sätta tillbaka den gamla den dag du flyttar ut.

Persienner

Sätter du upp persienner? Var noga med att göra det på rätt sätt. Gavlegårdarna kan inte hjälpa dig med vare sig reparation eller underhåll av persiennerna.

Sjutillhållarlås & tittöga

Ett extra lås eller tittöga är inte standard i Gavlegårdarnas bostäder, men som hyresgäst står det dig fritt att själv anlita en låsfirma för jobbet. Kom bara ihåg att inte använda sjutillhållarlåset om något händer och vi fått tillåtelse att gå in i din bostad med huvudnyckel.

Temperaturgivare

I Gavlegårdarnas miljöplan ingår att hålla en låg vatten- och energianvändning för att hushålla med jordens resurser. Därför har alla våra hyresbostäder utrustats med temperaturgivare som gör att vi trådlöst kan fjärravläsa temperaturen, något som bland annat resulterar i att vår felsökning förenklas och förbättras. Det är viktigt att du inte plockar bort temperaturgivaren (ofta placerad centralt i bostaden, som till exempel hallen). Vid en besiktning av bostaden kommer hyresgäster som avlägsnat temperaturgivaren att debiteras 1000 kronor.

Tvättmaskin och diskmaskin

Du får ha egen tvättmaskin eller diskmaskin i boendet du hyr av oss. När du ska koppla in maskinen gör du en felanmälan till oss på Gavlegårdarna. Vi gör då ett hembesök och utför en teknisk kontroll. Om det är möjligt att sätta in en maskin informerar vi om vilka åtgärder som krävs samt vilka kostnader som tillkommer för att kunna sätta in maskinen.
När du sedan vill koppla ur din maskin gör du också en felanmälan till Gavlegårdarna. Det är endast Gavlegårdarnas personal som får koppla ur maskinerna.

Underhåll

Vad har Gavlegårdarna för skyldigheter och vad har du som hyresgäst för möjligheter att renovera och fixa?
Läs mer om underhåll