Hoppa till innehåll

Trapphus

I trapphuset möts du, dina grannar och de som besöker er. Trapphuset är det första intrycket av huset, därför är det viktigt att alla hjälps åt att hålla rent, snyggt och rökfritt.

Barnvagn och cykel

Det är inte tillåtet att ställa barnvagnar eller cyklar i trapphus eller entréer. Om något händer kan de hindra utryckningspersonal eller grannar att komma fram. Barnvagnen ställer du i barnvagnsrummet, i din lägenhet eller förråd och cykeln ställer du i cykelrummet eller cykelstället på gården.

Dörrmatta

En dörrmatta är alltid bra att ha men den ska placeras innanför din ytterdörr.

Entrédörr

För våra hyresgästers trygghet är husets entrédörr alltid låst nattetid. Ställ därför aldrig upp ytterdörren om du väntar gäster. Obehöriga kan då ta sig in och orsaka skadegörelse eller andra störningar.

Felanmälan

Fungerar inte belysningen i trapphuset eller entréen? Har någon granne ställt sina grovsopor i de gemensamma utrymmena? Kontakta oss och gör en felanmälan om du upptäcker något som vi på Gavlegårdarna ska åtgärda.

Hiss

I de flesta hus med fler än två våningar finns hiss. Den är för många hyresgäster en förutsättning för att ta sig in och ut ur lägenheten, därför får hissen aldrig blockeras eller dörren ställas på glänt.