Hoppa till innehåll

Snöröjning

I Gävle är vi vana vid att vintern kan bli vit och snörik. Då är det viktigt att snöröjningen ute i våra bostadsområden fungerar som den ska. Det är vårt ansvar att röja snön i våra bostadsområden.

 I vissa områden ansvarar vår egen personal för snöröjningen medan vi i andra områden anlitar extern hjälp för att skotta parkeringsplatser, gårdar och allmänna ytor. Självklart ska du som hyresgäst kunna ta dig till och från din bostad även om du börjar jobba tidigt på morgonen, men under vintern kan det ibland komma mycket snö på kort tid viket gör att vi ibland har svårt att hinna med.

Men det finns också vissa delar som ligger på ditt ansvar att skotta. Vid p-platser och garageportar får du själv ta hand om snön en halvmeter runt ditt fordon eller garageport. Närmare än så kan våra snöröjare inte gå med sina maskiner.

Har du balkong är det också ditt ansvar att hålla den snöfri. När du slänger ner snön på gården måste du först se till att ingen människa riskerar att få den på sig. Bor du i radhus är det du själv som ansvarar för skottningen från ytterdörr till gata, har du garage åligger det dig att skotta framför din garageport.