Hoppa till innehåll

Säga upp fordonsplats eller förråd

Har du sålt bilen eller båten? Är du inte längre i behov av extrautrymmet? Så här gör du när du vill säga upp parkeringsplats, garage, förråd, husvagnsplats eller båtplats hos Gavlegårdarna.

Uppsägningstiden för parkeringsplatser, båtplats, garage och förråd är tre månader. För husvagnsplats är uppsägningstiden en månad.

Så här gör du uppsägningen

  1. För att säga upp din plats skriver du under ditt hyresavtal vid rubriken “Uppsägning”.
  2. Ange även namn och telefonnummer till den person som kan visa fordonsplatsen/förrådet för nya sökande.
  3. Lämna in hyresavtalet till Kundcentrum.

Från och med 1 januari 2014 har vi för att följa hyreslagen justerat våra regler för fordonsplatsavtal. Om du säger upp din bostad och flyttar till en bostad utanför det momsområde där du har fordonsplats så upphör även fordonsplatsavtalet att gälla. Om du flyttar från Gavlegårdarna till en annan boendeform, till exempel bostadsrätt, upphör också ditt fordonsplatsavtal.

Om du hyr både en lägenhet och en fordonsplats och ska flytta inom samma momsområde får du, om du vill, behålla din fordonsplats förutsatt att det är du som ska skriva under det nya bostadsavtalet.

Se vilka våra momsområden är och hur de delas in >>

Om du däremot flyttar ihop med någon och den personen står för bostadsavtalet, kan du inte behålla den fordonsplats som var kopplad till ditt uppsagda bostadsavtal.