Hoppa till innehåll

Checklista för dig som ska flytta

Var lämnar jag nycklarna? När besiktas min bostad? När du flyttar kanske det dyker upp en massa frågor som du inte vet svaren på. Vi har samlat några av de vanligaste funderingarna här.

Autogiro

När du flyttar till en ny lägenhet inom Gavlegårdarna flyttar ditt autogiro med. Flyttar du från Gavlegårdarna sägs ditt autogiro upp automatiskt.

Besiktning när du flyttar

När du flyttar från oss görs en besiktning av vår personal på din bostad för att bedöma slitage och eventuella skador. Har du godkänt att vi får gå in med huvudnyckel, bör du lämna eventuellt överlås öppet. Gavlegårdarna accepterar ett normalt slitage i lägenheter och gemensamma utrymmen. Är vi tvungna att återställa lägenheten efter dig, blir du ersättningsskyldig. Om du väljer att återställa skadorna själv ska det utföras på ett fackmannamässigt sätt. Om du har sagt upp ditt hyresavtal med oss kan du inte få material av Gavlegårdarna.

Byta bostad

Så gör du om du vill byta bostad.

Dusch

Duschdraperi och stång är inte standard i lägenheten. Ta därför ner ditt duschdraperi och din stång när du flyttar.

Flyttstädning

Det finns många skrymslen att komma ihåg när du flyttstädar. För att nästa hyresgäst ska känna sig välkommen är det viktigt att städa under kyl/frys, bakom element, ovanpå innerdörrar, i tak och på väggar. Glöm heller inte din balkong och förråd.

Finns det tid innan nästa hyresgäst flyttar in kontrollerar vi flyttstädningen, annars är det den nya hyresgästen som godkänner städningen. Finns det skäl att klaga kan du riskera att få betala för en ny städning.

Använd dig av vår checklista för flyttstädning för att inte glömma något

Fönsterbräda

Fönsterbrädor är inte standard i alla våra bostäder. Om du satt upp egna bör du tänka på att du kan bli ersättningsskyldig för de stora hål de orsakat om du tar bort dem.

Grovsopor

Gavlegårdarna har ingen insamling av grovsopor eller farligt avfall. Dessa lämnas i stället till återvinningscentralerna. Var de finns och deras öppettider hittar du på gastrikeatervinnare.se eller på telefonnummer 020-63 00 63.

Nyckelinlämning

Nycklarna lämnar du på vårt kundcentrum, Utanvindsvägen 1. Samtliga nycklar tillhörande bostaden och övriga utrymmen skall återlämnas senast kl. 12.00 den 1:a i månaden. Inträder den 1:a en helgdag, gäller första vardagen efter helg senast kl. 12.00. Om någon bostadsnyckel saknas gör vi ett cylinderbyte som du får betala. Om nycklarna överlämnas direkt till nästa hyresgäst, ska en kvittens skrivas under och lämnas till Kundcentrum. I samband med att ni kvitterar nycklarna er emellan, godkänner den nya hyresgästen städningen. Här hittar du blankett för nyckelkvittens.