Hoppa till innehåll

Checklista för dig som sagt upp din bostad

När du flyttar kanske det dyker upp en massa frågor som du inte vet svaren på. Vi har samlat några av de vanligaste funderingarna här.

Autogiro

När du flyttar till en ny lägenhet inom Gavlegårdarna flyttar ditt autogiro med. Flyttar du från Gavlegårdarna sägs ditt autogiro upp automatiskt.

Besiktning när du flyttar

När du flyttar från oss görs en besiktning för att bedöma slitage och eventuella skador. Gavlegårdarna accepterar ett vanligt slitage i lägenheter och gemensamma utrymmen. Slitage och skador som vi måste åtgärda blir du ersättningsskyldig för. Väljer du att återställa skadorna själv ska det utföras på ett fackmannamässigt sätt.

Flyttstädning

För att nästa hyresgäst ska känna sig välkommen är det viktigt att städa under kyl/frys, bakom element, ovanpå innerdörrar, i tak och på väggar. Glöm heller inte din balkong och ditt förråd. Om hyresgästen efter dig inte är nöjd med städningen kan du få betala för en ny städning.

Använd gärna vår checklista för flyttstädning >>

Grovsopor

Gavlegårdarna har ingen insamling av grovsopor eller farligt avfall. Dessa lämnas i stället till återvinningscentralerna. Var de finns och deras öppettider hittar du på gastrikeatervinnare.se eller på telefonnummer 020-63 00 63.

Nyckelinlämning

Nycklar lämnar du på vårt kundcentrum, Utanvindsvägen 1, senast kl.12.00 den 1:a i månaden. Är den 1:a en helgdag, gäller första vardagen efter helg senast kl. 12.00. Om någon nyckel saknas gör vi ett cylinderbyte som du får betala.

Om ni önskar byta nycklar mellan varandra behöver ni fylla i en nyckelkvittens mellan hyresgäster. Det gör avflyttande hyresgäst på vårt Kundcentrum tillsammans med en kundassistent. Hyresgästen behöver då ha med sig alla sina nycklar samt taggar som kvitterades vid inflytt. Kvittensen behöver skrivas under av avflyttande- och inflyttande hyresgäst, och sedan lämnas till Kundcentrum senast kl. 12:00 den 1:a i månaden.

Om du tar emot nycklar av den avflyttande hyresgästen innan ditt avtal börjar gälla, har du ingen möjlighet att klaga på flyttstädningen hos Gavlegårdarna. I samband med att ni kvitterar nycklarna er emellan, godkänner du samtidigt städningen.

Visning av din bostad

Under uppsägningstiden kommer du få visa upp bostaden för intresserade. Däremot måste du inte visa den själv, du kan låta oss göra det om du inte är hemma.

Blankett där du godkänner att vi visar bostaden och att vi använder huvudnyckel för tillträde >>