Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

För dig med elkostnad på avin

Viktig info till dig som är berörd av elmätarbyte

Som vi tidigare informerat om byter Gavlegårdarna just nu ut elmätare i ca 2500 bostäder. Det betyder bland annat att dina elkostnader redovisas separat på hyresavin. Elkostnaden har sedan januari 2018 preliminärdebiteras för de lägenheter som är berörda och en faktisk avläsning sker därefter kvartalsvis eller vid avflyttning.

Efter avläsning debiteras faktisk kostnad med avräkning för tidigare preliminärdebitering. Det betyder att avräkningen kan resultera du som hyresgäst får avdrag på en avi, eller får betala in extra för att täcka upp den faktiska förbrukningen.

Preliminärdebiteringen för elförbrukningen baseras på föregående års förbrukning i aktuell lägenhet.

Tyvärr har den avi som avser hyra för juni månad 2018 blivit felaktig. Avin du fått redovisar en justering av elkostnader som tyvärr inte blivit korrekta.
De avlästa mätarställningarna för perioden januari-april är dock korrekta.

Felet består i att det belopp som ska återfås, alternativt betalas in, har redovisats dubbelt. Vi ber om ursäkt för detta.

Vad betyder detta för dig som hyresgäst?

Hyresavin kommer att makuleras och en ny, med korrekt belopp, skickas ut inom några dagar. Detta gäller oavsett om du har pappersavi eller E-faktura.

Du kan därför helt bortse från den tidigare avin som avser juni månad.

För dig som har autogiro kommer justeringen ske helt automatiskt och du behöver inte göra någonting.

Har du redan hunnit betala din hyresavi ber vi dig kontakta vårt kundcentrum på 026-17 27 00.

Så här läser du hyresavin

Det kan vara svårt att förstå vad alla rader på hyresavin betyder. Hur elförbrukningen redovisas skiljer sig beroende på om du fått din elmätare utbytt under perioden som redovisas.