Hoppa till innehåll

Så betalar du hyran

Här berättar vi vad som gäller för våra hyror och vad en sen betalning i värsta fall kan föra med sig.

Gavlegårdarnas hyror betalas i förskott, en månad i taget. Avierna är märkta med betalningsdatum och de skickas ut med posten, senast den 15:e i varje kalendermånad.

Vill du underlätta din hyresbetalning erbjuder vi både Autogiro och E-fakturering.

Betala enklare med Autogiro

Med autogiro slipper du fundera på om dina räkningar kommer in i tid. Pengarna överförs automatiskt från ditt konto till oss och du behöver inte hålla reda på förfallodatum. Men kom ihåg att det är du som är ansvarig för att det finns pengar på ditt konto som täcker hyresbeloppet den dagen pengarna ska dras.

På anmälningsblanketten anger du om pengarna ska dras den 20:e, 25:e eller sista varje månad. Vi kontaktar sedan din bank och ser till att de automatiska överföringarna börjar fungera.

Ansök om autogiro här

Betala enklare med E-faktura

E-faktura är ett säkert sätt att betala hyran i tid. Det är också bra för miljön eftersom att vi inte behöver skicka en pappersfaktura till dig. Istället skickar vi en elektronisk faktura till din bank. För att kunna betala med E-faktura behöver du vara ansluten till din banks internetbank, där anmäler du dig till tjänsten E-faktura.

Rutinerna kan se lite olika ut hos olika banker, men principen är densamma.

Så här går det till:

  • När du loggar in hos din internetbank får du meddelande om att det finns en ny elektronisk faktura.
  • Alla uppgifter som förfallodatum, belopp, Plusgiro och OCR-nummer är redan ifyllda.
  • Du kontrollerar uppgifterna och godkänner betalningen med ett klick.
  • I betalningshistoriken kan du se årets alla fakturor och får lätt en översikt över tidigare betalningar.

Sen betalning

Är du sen med din hyresbetalning ska du kontakta oss på Gavlegårdarna.

Det kan hända att du hunnit få ett inkassokrav med inbetalningskort. Kravet skickas ut automatiskt (Inkassolagen 5§) av Intrum Justitia. Har du frågor kring inkassokravet, hittar du kontaktinformation till Intrum Justitia HÄR.

Har det gått en månad och din hyra fortfarande är obetald skickas ärendet vidare till Kronofogden som i sin tur för ärendet vidare. Sen betalning innebär extra kostnader för dig, och du riskerar att förlora din lägenhet.