Hoppa till innehåll

Parkering

I de flesta av våra bostadsområden finns parkeringsplatser som tillhör Gavlegårdarnas hus. Där kan du parkera din bil i mån av plats under en kortare tid.

Ute i stadsdelarna finns parkeringsplatser som tillhör Gavlegårdarna. Skyltar ger tydliga anvisningar om var du kan parkera bilen. Eftersom det är vi själva som äger marken ute i bostadsområdena ansvarar vi också för att parkeringsbestämmelserna följs. Ett vaktbolag sköter bevakningen och bryter du mot reglerna får du böter. I vissa områden kan p-tillstånd krävas. Gavlegårdarnas P-tillstånd gäller inte på kommunens gator och parkeringsområden.

Vi inför nu avgift och nya parkeringsregler på våra boende- och besöksparkeringar etappvis under 2021 och första halvan av 2022.

Läs mer om vad som gäl

Har du en egen parkeringsplats som du hyr av oss gäller självklart inga tidsbegränsningar. Du kan läsa mer om vad som gäller om du hyr en parkeringsplats hos oss HÄR.

Motorvärmare

På vissa av våra parkeringar ingår motorvärmare i den hyra du betalar för parkeringsplatsen. Kom ihåg att motorvärmaruttagen har en maxgräns på 650 watt. Överskrider du den gränsen, till exempel genom att även ansluta en kupévärmare, finns risken att säkringen går och då drabbas även dina motorvärmargrannar.

Har du elbil?

Tänk på att om du har elbil är det inte tillåtet att ladda bilens batteri från ett vanligt eluttag, varken i garage, via elstolpe på parkeringen eller från eluttag i gemensamma utrymmen. Att ladda din elbil i ett vanligt eluttag kan innebära allvarliga säkerhetsproblem då vanliga eluttag och kablar inte är dimensionerade för hög belastning under lång tid. Om de används i högre intensitet än rekommenderat, ökar brandrisken.