Hoppa till innehåll

Gården

Den gemensamma gården fungerar ofta som mötesplats för de människor som bor i Gavlegårdarnas hus. Och precis så ska det vara.

En bra planerad och välskött utemiljö värderas högt av Gavlegårdarnas hyresgäster. De senaste åren har satsningar på egen odling, grönskande rabatter och lekplatser för alla åldrar lett till stort intresse. För den som bor i hyreslägenhet har gården en stor betydelse, ofta som alternativ till egen trädgård.

På Gavlegårdarna ser vi gärna att våra hyresgäster använder gården för gemensamma aktiviteter. Här kan du leka, spela, ta ut en kaffekorg eller en grill.

Fordon

För allas trivsel vill vi inte ha någon parkering av bilar eller andra fordon på gården.

Leksaker och utemöbler

Tar du ut leksaker, möbler eller annat måste du också ta med dig dem när du går in. Detta för att våra fastighetsskötare ska kunna klippa gräset utan problem.

Pool och studsmatta

Det är inte tillåtet att ställa upp en pool eller studsmatta på den gård du delar med dina grannar. Bor du i ett av Gavlegårdarnas radhus får du ställa en pool eller en studsmatta på din tomt – om du har ett staket runt tomtgränsen. När poolen inte används ska den täckas med ett säkert poolskydd.

Sandlådor

De sandlådor som finns i bostadsområdet är till för barnen. Om du har husdjur måste du se till att de inte förorenar sanden.

Grillning

Grillning på gården är tillåten men se till att du placerar grillen så att inte rökoset stör dina grannar och var noga med att släcka elden innan du kastar avfallet i soporna. Läs mer om grillning HÄR.