Hoppa till innehåll

Flytta inom Gavlegårdarna

Ska du flytta till en annan bostad inom vårt bestånd? Kanske du vill bo större, mindre, mer stadsnära eller närmare naturen? Här följer information och tips till dig som vill flytta inom Gavlegårdarna.

Lediga bostäder söker du på vår webbplats, och anmäler intresse när du hittar något som du tycker är intressant. Vi har ingen “intern” kö för hyresgäster som redan bor hos oss.

När du säger upp din lägenhet så har du tre månaders uppsägningstid.

När du flyttar nollställs också dina köpoäng och du börjar samla nya.

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag.
Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt, på ditt postfack eller ytterdörr.
Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan och du ska ordnar så att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Byta lägenhet med annan hyresgäst hos Gavlegårdarna