Nya kö- och uthyrningsregler

Från och med den 22 november 2016 gäller nya kö- och uthyrningsregler hos Gavlegårdarna. Ändringarna görs för att möta dagens- och framtidens bostadsmarknad.

 

Krav på årlig aktivering

Du som står i bostadskö hos oss måste aktivera ditt konto minst en gång var 12:e månad. Det gör du genom att logga in här på gavlegardarna.se. Du behöver inte logga in omedelbart eftersom du har på dig ända till månadsskiftet november/december 2017 att göra det. Står du redan som innehavare av ett gällande bostadsavtal behöver du inte aktivera ditt konto, men se gärna till att dina kontaktuppgifter är uppdaterade.
Tänk på att övriga familjemedlemmar som står i vår bostadskö måste aktivera sig var 12:e månad för att inte riskera att tappa sina intjänade köpoäng. 


Alla får 1 poäng per dag

Alla som står i bostadskö hos Gavlegårdarna får nu 1 poäng per dag. Vi vill att alla ska ha lika stor möjlighet att få ett hyresavtal hos oss, därför får alla lika många poäng vare sig man har ett hyresavtal eller inte.


Du behåller dina intjänade poäng tills du skriver ett nytt avtal hos oss

Nu får du som säger upp ett hyresavtal hos oss behålla dina intjänade poäng tills det att ett nytt hyresavtal skrivs hos oss.


”Direkt" tas bort

Vår marknadsplats ”Direkt” tas bort. Från och med nu finns alla våra lediga bostäder på ”Torget”. 
Alla lediga bostäder publiceras fem dagar, istället för som tidigare sju dagar, på "Torget".


Göra fler intresseanmälningar

På Torget kan du nu göra fler intresseanmälningar samtidigt (5 istället för 3) och tacka ja till alla erbjudanden. 
 

Svenskt personnummer/Samordningsnummer

För att kunna stå i vår bostadskö och hyra bostad av Gavlegårdarna krävs att du har ett svenskt personnummer eller samordningsnummer. Har du inte detta kan du kontakta Skatteverket för att efterhöra dina möjligheter att få ett sådant. www.skatteverket.se

Från och med den 22 november 2016 gäller nya kö- och uthyrningsregler hos Gavlegårdarna. Ändringarna görs för att möta dagens- och framtidens bostadsmarknad.